Творча зустріч з режисером-документалістом, продюсером Василем Рибальченком

20 лютого у бібліотеці відбулася творча зустріч з режисером-документалістом, продюсером, киянином Василем Рибальченком.

Зустріч з кінодіячем, який проходить військову службу на Волині, розпочалася із його слів, що стали своєрідним девізом розмови: «Ми воюємо за культуру, за право українців на самоіндентичність».

Присутні на заході студенти Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, вихованці дитячої театральної студії «Бешкетники», поціновувачі кіно чимало дізналися про пана Василя.  Кінокритик за освітою, він реалізувався як режисер на українському телебаченні. Знімав кліпи для групи «Mad Heads», співачок Каріни Плай та Надії Шестак. У жанрі документалістики з художніми реконструкціями створив фільми «В пошуках істини», «Алхіміки», «Катерина Велика», «Лист Мобіуса», дві серії проєкту «Зв'язок поколінь». Фільм про «точку зору» галериста «Навіщо людині мистецтво?», що демонструвався на Міжнародному інтернет кінофестивалі «Independent Star», отримав нагороду «найкращий документальний фільм». Найбільш вдалою своєю роботою  режисер вважає документальний художній фільм «Війна на нульовому кілометрі».

Проєкт «Ніч у музеї» із 105 серій подарував Василю Рибальченку можливість побувати у «топових» музеях України, буквально доторкнутися до картин Караваджо,  Марії Приймаченко, Катерини Білокур та, навіть золотої скіфської пекторалі. До волинських музеїв черга не дійшла, а в Луцьку режисер побував у пошуку слідів тамплієрів та Святого Ґра?алю (християнськоїсвятині, залегендоюнаділеноїнадзвичайнимисилами) під час роботи у документальному проєкті Скарб.UA.

Демонструвалися тизери творчих задумів митця – фільмів про Соломію Крушельницьку та Левка Лук’яненка. Пан Василь відповів на запитання, провів для присутніх майстер-клас з акторського мистецтва та сценічного бою.

Його твердження: «Чудово, що така зустріч відбувається у бібліотеці. Хочете розвинути акторську уяву – читайте книги та включайте фантазію» підхопила директорка бібліотеки Алла Єфремова, яка запросила до читання, творчості, волонтерства.

P.S. Захід організовано NGO "Volyn Prospects" / ВОГО "Перспективи Волині" у партнерстві з Волинська обласна бібліотека для юнацтва.

Додаткова інформація