Вересень 2023

 

ЗУСТРІЧ-БЕСІДА ІЗ ЗАХИСНИЦЕЮ УКРАЇНИ

 

29 вересня, напередодні Дня захисників та захисниць України у бібліотеці відбулась зустріч-бесіда із захисницею України. Це перший захід із циклу відкритих зустрічей з нашими героями та героїнями.

Студенти 1 та 3 курсів – середня освіта (фізична культура), 21ПО групи, спеціальності Початкова освіта Закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради та викладачі закладу вели зацікавлену розмову з Людмилою Кравчук – учасницею російсько-української війни, лейтенантом Державної прикордонної служби України, медикинею, психологинею і просто відкритою та позитивною людиною.

Пані Людмила розповіла про початок свого професійного життя і свій вибір; про свою родину; про те, як потрапила на східну частину Україну і охороняла кордон. Вона пригадала свої думки, емоції та дії 24 лютого 2022 року; розповіла чим займається зараз. Говорили і про неволю, адже майже півроку жінку тримали у полоні. Від деяких історій у людей наверталися сльози на очі. Тому що це були історії про втрати, біль, смерть, неймовірну жертовність, патріотизм, любов...

Щиро дякуємо цій мужній жінці за її вибір, за її подвиг, за її любов до Батьківщині.

Захід уміло модерувала Заріна Дацик, начальниця відділу молодіжної політики департаменту молоді та спорту Луцької міської ради.

Подібні зустрічі дають можливість кожному «пропустити через себе» події, що відбувалися і відбуваються у нашій країні. Краще зрозуміти військових, мати можливість їм подякувати. До речі, в кінці було дуже багато обійм і слів вдячності. Це потрібно не тільки військовим, це потрібно і нам – цивільним!



ШКОЛЯРАМ ПРО КОЗАЦЬКУ ЗБРОЮ ТА ЇЇ ОСОБЛИВОСТІ

 

29 вересня, напередодні Дня українського козацтва, бібліотека провела зустріч з отаманом Козацького стрілецького Братства Володимиром Перчуком.

Учні Луцького ліцею №1 дізналися, що козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст. Вони більше не лише більше дізналися про козацьку зброю та її особливості, а й змогли потримати її в руках.

Було дуже цікаво та інформативно. Учні мали можливість побачити макети зброї та ознайомитися з принципами її роботи.


  

УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КРУГЛОГО СТОЛУ «ПРОМОЦІЯ ЧИТАННЯ В КНИЖКОВІЙ ЕКОСИСТЕМІ УКРАЇНИ»

 

 

28 вересня стали слухачами та учасниками Всеукраїнського круглого столу «ПРОМОЦІЯ ЧИТАННЯ В КНИЖКОВІЙ ЕКОСИСТЕМІ УКРАЇНИ», який до Всеукраїнського дня бібліотек організувала Державна бібліотека України для юнацтва.

Учасником заходу стала партнерка Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, дизайнерка, співзасновниця Ukrainian Puzzles Віта Воробчук.


 

 


 

Додаткова інформація