Березень 2023

 

«Цікаві розмови в бібліотеці» з «Okrymlena» та «Вільні духом»

  

29 березня у бібліотеці в рамках проєкту «Цікаві розмови у бібліотеці» відбулась зустріч з українською співачкою, перекладачкою, журналісткою, авторкою пісень Юлією Качулою та її вихованцями з волинського села Рудка-Козинська, учасниками музичного колективу "Вільні духом".


 

Зустріч з Вікторією Хоцевич: Фольклор – колиска сучасного музичного мистецтва

  

29 березня в Волинській обласній бібліотеці для юнацтва в межах проєкту «MOLESKINE: Територія творчих» пройшла онлайн-зустріч з Вікторією Хоцевич – вокалісткою та бандуристкою, викладачкою співу, лауреаткою міжнародних та всеукраїнських конкурсів, випускницею Національної київської музичної академії ім. П. І. Чайковського. 

 


 

Історія одного воїна у бібліотеці

 

До Дня Національної гвардії України у бібліотеці 22 березня відбулася театралізована розповідь про Героя Небесного Легіону Віктора Савчука. 

Підготували захід студенти Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського, режисер та ведучий Тарас Грищук.


 

Презентація роману «Очевидець» у бібліотеці

 

12 березня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулась презентація роману Наталії Чайковської «Очевидець».

На сторінці у фейсбуці авторка пише: «Щиро вдячна (направду аж здивована такою кількістю присутніх), що завітали на зустріч. Окрема подяка Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, в якій традиційно проводжу свої презентації. Скажу відверто, для письменника дуже важливим є спілкування з читачами».

 


 

Шевченківські дні у бібліотеці

  

Воістину, ми – українці, Богом обрана нація, бо посилає він нам таких потужних провідників, як Тарас Григорович Шевченко. Ця постать виструнчує нас, додає нам гідності та наснаги окроплювати «вражою злою кров’ю» свою волю і, звісно, згадувати про нього «незлим тихим словом» - так, власне, як він того й хотів. 9 березня, в день його уродин, у бібліотеці відзначили нестандартно, у формі гри: мозкоборця «Шевченко був молодим. Шевченко завжди молодий».

 


 

"Луцьк  місто добра"

  

6 березня у бібліотеці відбулось відкриття спільної виставки учнів Луцької художньої школи та вихованців студії викладача Олени Звягінцевої "Луцьк  місто добра". 

 


 

Підсумки марафону художнього читання творів Лесі Українки

  

3 березня у бібліотеці відбулося підбиття підсумків марафону читання онлайн творів Лесі Українки #ЛЕСЯ_перепрочитання, який проходив у співпраці з Освітнім Хабом Волині.

 


 

Підведення підсумків марафону художнього читання #ЛЕСЯ_перепрочитання

 

Сердечно дякуємо  учасникам марафону, усім хто підтримував та вболівав за конкурсантів за згуртування, популяризацію української культури та вшанування пам`яті видатної землячки Лесі Українки.

Дипломами за участь у марафоні художнього читання #ЛЕСЯ_перепрочитання нагороджуються усі учасники, відео яких опубліковано на сторінці Освітнього Хабу Волині. Дипломи, впродовж березня 2023 року,  будуть надіслані на вказані в реєстрації електронні адреси.

Дипломи та пам’ятні подарунки отримають:

- Ксенія Лєунова

- Злата Кабак

- Анна Бігун

- Дует Софія Мірсаатова та Ілля Подібко

- Матвій Сорока, місто Луцьк

- Владислав Бецелюк

- Артем Рибак

- Анна Войцехівська

- Анастасія Тарасу

- Дарина Мельничук

- Емілія Середюк

- Софія Демченко

- Юлія Ходорчук

- Ілля Золотарьов

- Ігор Григор`єв

- Вікторія Коваленко

- Анастасія Козлова

- Катерина Клец

- Юлія Байда

- Іванна Андрушко

- Лідія Малютіна

- Галина Патута

- Зразковий театр «Дивосвіт» 

- Учні спеціалізованої школи № 41 міста Києва.


 

Творча імпреза з талановитими школярками, сестрами з Сєвєродонецька

  

1 березня бібліотека розпочала цикл імпрез  «MOLESKINE: територія творчих». Героїнями першої творчої зустрічі  «Електромагнітні поля Марії і Софії Руднєвих. Від математики до мистецтва» стали десятикласниці родом із Сєвєродонецька Марія та Софія Руднєви, які пишуть вірші та музику.

 


 

 

Додаткова інформація