Творча зустріч зі Світланою Лагодою «Під сонцем Катару. Від бандури до діджейських платівок»

4 квітня 2023 року бібліотека провела зустріч зі Світланою Лагодою «Під сонцем Катару. Від бандури до діджейських платівок». Імпреза відбулася у межах проєкту «MOLESKINE: територія творчих».

Світлана родом із Волині, випускниця Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського. Згодом – студентка Київського університету культури і мистецтв. Нині Світлана працює діджейкою в одній з найбагатших країн світу – Катарі.

Розпочинала дівчина свій творчий шлях з бандури, з дитинства любила музику. Коли настав час вибору професії, довелось добре замислитись. Оскільки її навчання було на високому рівні, то могла обирати практично будь-яку професію. Мама наполягала, щоб донька стала перекладачкою. Проте Світлана рішуче вирішила, що хоче здобувати музичну освіту.

Розповідала Світлана про створення власного тріо бандуристок, участь в шоу «Голос країни», професію діджейки та сексизм у ній, життя та роботу в арабській країні, участь в проведенні чемпіонату світу з футболу 2022 року та багато іншого і неймовірно цікавого. Надалі дівчина планує розвиватися у цьому ж напрямку, працює над самовдосконаленням, оновленням професійного обладнання та робить спроби написання власних треків та музичних композицій.

Серед присутніх у залі були вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні, студенти факультету історії, політології та національної безпеки ВНУ ім. Лесі Українки та інші читачі та гості бібліотеки. Вони були приємно вражені історією життя, творчості та успіху своєї співвітчизниці. Ця зустріч стала відкриттям для кожного слухача, оскільки показала мотиваційний приклад у досягненні успіху та розбудила бажання рухатися у напрямку своєї мрії. Спілкування проходило у теплій атмосфері, учасники могли поставити запитання Світлані та зробити спільні фото.

P.S. Цикл імпрез «MOLESKINE: територія творчих» – зустрічі, спрямовані на виявлення та розвиток обдарованих підлітків та молоді, сприяння творчому волевиявленню та інтелектуальному розвитку,

Дуже важливо створити умови для життєвого самовизначення та самореалізації юнацтва. Мета бібліотеки –  сприяти збагаченню українського мистецтва, відкриваючи творчий потенціал молодих митців. Бібліотека надає свій простір для творчих експериментів обдарованої молоді, демонструючи різноманітність напрямків та новизну стилю. Зустрічі спрямовані на те, щоб таланти знайшли своїх поціновувачів та надихнули інших творити. Адже суспільство потребує духовного збагачення та відродження масової мистецької освіти.

Творчі дебюти молоді прагнемо поєднати з професійними спрямуваннями та реалізацію, а також сприяти розвитку позитивних процесів у царині культури, даючи вихід конструктивній творчій енергії.

Надалі в рамках проєкту плануємо зустрічі з молоддю, що робить творчі успіхи у художній, вокальній, театральній та інших сферах.

Додаткова інформація