Година пам’яті «Герої не вмирають. Вони живуть стільки, скільки їх пам’ятають»

Українська революція кінця 2013-го – початку 2014 років є унікальним, раніше не баченим у світі явищем, що виражена у мирному народному спротиві, увійшовши в історію України як Євромайдан або Революція гідності.  Саме на Майдані народилася нова українська нація, високоідейна, готова стояти до кінця, і навіть віддати життя у святій боротьбі за достойне майбутнє рідної землі. Протести почалися після того, як український уряд заявив про припинення курсу на євроінтеграцію, чим перекреслив вибір багатьох українців.

16 лютого у бібліотеці про ці події говорили зі студентами Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж»  Волинської обласної ради та запрошеним гостем політиком, громадським діячем та активним учасником Євромайдану Іваном Миркою на годині пам’яті «Герої не вмирають. Вони живуть стільки, скільки їх пам’ятають», поринувши у спогади 10 річної давнини. Пригадали як усе починалось, обговорили якою ціною нам дістається наша свобода та як важливо знати і пам’ятати історію.

Студенти спеціальності «Музичне мистецтво» та «Фізична культура», солісти Сніжана Ожго та Каріна Амза ( викладач Надія Павлюк) вшанували пам’ять загиблих героїв ліричними композиціями «Запали свічу» та «Ми будем стояти», нагадали ті мелодії, дуже актуальні і пробираючі дотепер. А Іван Іванович Мирка поділився спогадами про те, чому вирішив їхати в 2013 році до Києва, про те, як його зустрів Євромайдан та про пережиті відчуття. Згадали чимало моментів. В тому числі і волинський євромайдан.

Головним меседжем для всіх учасників пам’ятної зустрічі була є і буде важливість нашої історії, яку не маємо права забувати і яку маємо закарбувати в собі, як генетичну пам’ять, щоб передати нашим нащадкам на багато-багато поколінь. Демократія і свобода це вічна боротьба. Не розчаровуватися, не опускати руки, не полишати ідеали нашої української ідеї.

Додаткова інформація