МУЛЬТТЕРАПІЯ

 

Кожному з нас доводилося втрачати щось в своєму житті – стосунки, роботу або щось матеріальне. Але, під час повномасштабної війни в Україні з'явилася люди, які одночасно втратили все, або майже все, – це вимушено переміщені особи. Це та частина українського суспільства, яка потребує особливої уваги та допомоги, в тому числі, й психологічної. Нелегко поспіхом поїхати з рідних місць і не знати, чи зможеш колись туди повернутися. Підтримка психічного та емоційного стану дітей в реаліях сьогодення вкрай важлива.

 

Діти різного віку реагують на стрес та сприймають кризову ситуацію по різному: відчувають дратівливість, плачуть, можуть проявляти агресію, злість, безпорадність та страх. Як один із діючих інструментів для зниження рівня стресу та подолання кризи у Волинській обласній бібліотеці діє проєкт «Бібліотерапія». Різноманітні заняття, що включають арт-терапію, допомагають подолати емоційний біль, агресію, тривожність, страхи, справитись з труднощами, відкорегувати негативні поведінкові прояви.

 

1 лютого в краєзнавчому відділі Любов Фрадинська для дітей вимушено переміщених родин із Луганщини провела заняття з «Мульттерапії», основою якого є створення мультісторій за прочитаним твором волинського автора, із власними персонажами, зліпленими з пластиліну. Під час творчого процесу, діти розповідали про враження від нашого краю, про місця, які їм сподобалися у Луцьку, читали вірші, створювали мультгероїв за твором Івана Чернецького «Ковзаняр».

 

Кожен зліпив власного зайчика на ковзанах. Потім звірятка серед снігу  шукали моркву та конюшину. Найцікавішим для усіх присутніх виявився процес зйомки мультиків. Вони з задоволенням і надалі будуть відвідувати такі заняття.

 

Мами діток тим часом робили патріотичні браслети для наших захисників. Такі зустрічі спрямовані на подолання внутрішнього напруження, проживання тривоги та страху. Особлива увага приділяється відтворенню фантазії дитини, розвитку творчих здібностей. Чекаємо на нові зустрічі та нові мультики.

 

 

 

Додаткова інформація