Листопад 2021

 

Бібліотека вшановує Лесю Українку

 

2021 рік –  особливий, адже вся Україна та Волинь вшановує 150-річчя від дня народження геніальної письменниці, нашої землячки Лариси Петрівни Косач (Лесі Українки). Проведено чимало заходів, зустрічей, та маємо ряд публікацій.

У статті заступниці директорки бібліотеки Катерини Прийми «Система інноваційних форм роботи Волинської обласної бібліотеки для юнацтва з популяризації життя і творчості Лесі Українки та родини Косачів»  висвітлено величезний спектр роботи в цьому напрямку. Мова йде про те, як бібліотека популяризує її творчість, розповідає про її життя, про її пристрасті, її принципи, всеохопність її освітніх і мистецьких талантів.

Досвід роботи стане великою підмогою в пізнанні Лесі Українки для наших користувачів, відвідувачів, бібліотекарів та освітян.

Текст статті опубліковано у збірнику: 

Освіта та виховання в родині Косачів. Феномен Лесі Українки: матеріали VІ Всеукр. Косачівських пед. читань, приурочених 150-річчю від дня народження Лесі Українки (25 червня 2021 р., м. Луцьк) / упоряд.: П. С. Олешко, Н. М. Кот, А. М. Силюк. Луцьк: Волинський ІППО, 2021. 252 с. http://vippo.org.ua/files/conference/---163783664649945.pdf


 

Мистецька година «Місія, позначена небом» до 70-річчя від дня народження українського співака Назарія Яремчука

  

30 листопада, в день 70-річчя від дня народження видатного українського співака Назарія Яремчука, Волинською обласною бібліотекою для юнацтва проведено мистецьку годину «Місія, позначена небом». Учасники заходу – вчителі музичного мистецтва, слухачі курсів при Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти поринули в атмосферу формування його як співака, дізналися чимало цікавих фактів про нього.

 


 

У бібліотеці вшанували пам'ять жертв голодоморів

  

Два дні поспіль, 24 та 25 листопада у бібліотеці для юнацтва відбувалися заходи «Рік тридцять третій…Голод…Голод..», на яких вшановували пам’ять мільйонів жертв голодоморів.

 


 

Година спілкування «Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка» відбулася у бібліотеці

  

09 листопада у читальній залі бібліотеки відбулася мовно-літературна інтерактивна година спілкування «Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка» з учнями першого та другого курсів Луцького центру професійно-технічної освіти. В цей день вся Україна та наші  читачі долучилися до відзначення Дня української писемності та мови.

 


 

Мистецький захід, присвячений 210-ій річниці від дня народження Ференца Ліста у бібліотеці

  

4 листопада у бібліотеці проведено мистецький захід «Романтик-віртуоз», присвячений 210-ій річниці від дня народження Ференца Ліста – видатного угорського композитора, піаніста, диригента, педагога, засновника угорської композиторської школи, чиє життя і творчість переплелися з Україною.

 


 

 

Додаткова інформація