Лютий 2021

Інтерактивна зустріч з багаторічною завідувачкою Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Вірою Комзюк у бібліотеці

 

26 лютого в читальній залі бібліотеки з нагоди 150-річчя з дня народження Лесі Українки, відбулася інтерактивна зустріч з музеєзнавцем, лесезнавцем та багаторічною завідувачкою Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Вірою Михайлівною Комзюк.


 

Лесині дні у бібліотеці

 

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури.


 

Вечір поетичного настрою «Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка» пройшов у бібліотеці

 

23 лютого у читальній залі бібліотеки відбувся інтерактивний літературно-музичний вечір поетичного настрою «Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка», організований спільно з користувачами бібліотеки – учнями першого курсу Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області.


 

Проєкт «Врятуй життя!» відновив роботу у бібліотеці

 

18 лютого відбулося перше тренінгове заняття в рамках проєкту «Врятуй життя!». Разом із Луцьким міським відділенням екстреної медичної допомоги № 2 продовжуємо співпрацю в спільному просвітницькому проєкті домедичної допомоги «Врятуй життя!».


У бібліотеці підбили підсумки конкурсу «Я читаю Персика»

17 лютого в усіх європейських країнах відзначають День кота. Не оминуло це свято і Волинську обласну бібліотеку для юнацтва. Адже серед бібліотечних друзів та читачів теж є котики та шанувальники хвостатих муркотунів – а саме: руденький кіт Персик та його власниця – чудова українська письменниця Ореста Осійчук.


Музичний вечір «Звучить нестаріючий Моцарт» в бібліотеці

 

04 лютого в читальній залі відбулося засідання мистецької вітальні. Вчителі музичного мистецтва, слухачі курсів при Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, змогли насолодитись прекрасною музикою видатного австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта під час заходу «Звучить нестаріючий Моцарт».

Цьогоріч виповнюється 265 років із дня народження відомого на весь світ композитора. І хоч прожив музичний геній лише 35 років та встиг отримати всесвітню славу і написати близько 600 творів. 

Працівники відділу культури та мистецтв розповіли про його коротке та надзвичайно яскраве життя і багатогранну творчість. Під час демонстрації відео прозвучали найвідоміші твори геніального австрійця: концерт для фортепіано з оркестром №21, «Арія цариці ночі» з опери «Чарівна флейта», симфонія «Laudate dominume», «Турецьке рондо». Чимало емоцій виникло під час перегляду уривку з фільму Мілоша Формана «Амадеус». 


 

У нашій бібліотеці для юнацтва запрацює Еко-Фабрика

 

Серед двадцяти чотирьох проєктів соціальної дії волинських активістів Еко-Фабрика Волинської обласної бібліотеки для юнацтва ввійшла у вісімку переможців Конкурсу соціальних ідей у Волинській області що реалізовується ГО "Молодіжна Платформа" разом із British Council Ukraine та Європейським Союзом, представлений Європейською Комісією, в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3). Період реалізації - з лютого по червень 2021 року.


 

Квест екологічної тематики «Світ в твоїх руках» відбувся у бібліотеці

 

02 лютого студенти 2 курсу відділення інформатики та комп’ютерної техніки Волинського коледжу Національного університету харчових технологій взяли участь в екологічному бібліоквесті «Світ в твоїх руках». Приміщення бібліотеки було розділено на локації, різні станції у відділах книгозбірні, кожна з них мала свою назву і була позначена на плані, який отримали капітани. У кожної команди був свій маршрутний лист, адже учасники не повинні одночасно бути на одній станції.


 

Додаткова інформація