ЗУСТРІЧ З НАТАЛІЄЮ ПРОКОПЧУК У МЕЖАХ ПРОЄКТУ «ВОЛОНТЕРИ. ВІДОМІ ТА НЕВІДОМІ ІСТОРІЇ»

 

5 грудня Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтерів, свято особливо актуальне сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни.

Напередодні, 4 грудня, у хабі Мераба бібліотеки у межах проєкту «Волонтери. Відомі та невідомі історії» відбулась зустріч з керівницею громадської організації «Генерація змін», активною волонтеркою та просто творчою особистістю Наталією Прокопчук. Захід організовано спільно з Департаментом молоді та спорту Луцької міської ради.

На зустріч з волонтеркою завітали небайдужі учні Луцького центру професійно-технічної освіти та Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Керівниця волонтерського центру «Генерація змін» розповіла, як вона прийшла до волонтерства, як змінювались напрямки роботи протягом усієї її свідомої діяльності, про важливість внеску кожного з нас у добрі справи, про те якою рушійною силою є згуртованість усіх українців.

Головним меседжем зустрічі були питання: «Що я зробив сьогодні заради спільного завтра?» і «Хто як не я?» На завершення заходу Наталка Прокопук запропонувала отримати відповіді на важливі для кожного з присутніх питання за допомогою її авторських асоціативних метафоричних карт. Захід модерувала Наталія Олійник.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну волонтерська діяльність українців збільшилася в рази. З 24 лютого 2022 року волонтерський рух в Україні не просто посилився, а набув величезних масштабів. Регіони, в яких не ведуться активні бойові дії, невпинно працюють, забезпечуючи допомогу в різних напрямках: підтримка переселенців, пацієнтів госпіталів, воїнів ЗСУ, нацгвардії, захист тварин, екологічне волонтерство, психологічна, юридична підтримка людей, які потребують допомоги через різні обставини, культурний розвиток та соціалізація тощо.

Над цим працює велика кількість людей. Втім багато хто робить добрі справи самостійно. Кожен патріот своєї Батьківщини вважає за обов’язок наближати перемогу над ворогом чи то на полі бою, чи то в тилу, приєднавшись до волонтерського руху.

Міжнародний день волонтерів на сьогодні відзначається в усьому світі тисячами волонтерів, які беруть участь в широкому колі ініціатив. Бути волонтером може тільки по-справжньому добра і чуйна людина. Тож сьогодні ми їм вдячні за величезний внесок в розвиток нашого суспільства, а також за прагнення зробити світ кращим і добрішим!

ЗІ СВЯТОМ ВАС, ВОЛОНТЕРИ!

 

Додаткова інформація