Жовтень 2022

Презентація книги Тараса Матвіїва «Мої думки»

  

27 жовтня працівники краєзнавчого відділу Волинській обласній бібліотеці для юнацтва в хабі Мераба студентам Волинського національного університету та Луцького педагогічного коледжу, а також, ліцеїстам ВОЛзПФФП ім. Героїв Небесної Сотні презентували книгу Тараса Матвіїва «Мої думки».

 


 

27 жовтня Семінар-практикум шкільних бібліотекарів, присвячений виставковій діяльності

  

27 жовтня у бібліотеці на платформі MEET відбувся семінар-практикум шкільних бібліотекарів області на тему:  «Віртуальна книжкова виставка  – багатокомпонентна форма популяризації інформаційних ресурсів шкільної бібліотеки». Онлайн-навчання відкрила директорка Алла Єфремова, яка побажала присутнім успішної роботи, спонукала до реалізації спільних заходів та проєктів, можливості скористатися інформаційним потенціалом книгозбірні в реалізації творчих задумів.

 


 

Люди доброї волі»

У бібліотеці відбулася зустріч «Люди доброї волі» з учнями 7-А класу (класний керівник  Л.Ю. Міщук) Луцького ліцею  №1. Розмовляли про людей з небайдужим серцем, для яких чуже горе, чужі проблеми стають частиною їхнього життя – про волонтерів. Розмірковували проте, хто ж вони – волонтери, які напрямки волонтерства існують та чому так важливо творити добро. Волонтери віддають найдорожче, що є у людей, - свій час. Вони роблять це безкорисливо та безоплатно, проте з великим бажанням долучитись до творення позитивних змін, вкладають свої вміння та сили для допомоги і створюють можливості підтримки для інших.

 


 

Участь в обласному семінарі керівників бібліотек територіальних громад

 

 

26 жовтня Зоя Корчинська, завідувачка науково методичного відділу, взяла участь в обласному  семінарі керівників бібліотек територіальних громад на тему: «Публічні бібліотеки Волині та їх діяльність у час воєнного стану», організованому Волинською державної обласною універсальною науковою бібліотекою імені Олени Пчілки. Семінар відбувся на платформі Google Meet. Тема її консультації «Комунікативні можливості бібліотек в роботі з молоддю у воєнний час». Про досвід роботи нашої бібліотеки також розповідала т.в.о. директора Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Граніч у виступі «Культурний фронт публічних бібліотек Волині: волонтерська діяльність». Змістовні консультації, цікавий досвід колег з бібліотек області дійсно підтвердили – «Бібліотеки Волині працюють в вірою у Перемогу».

 


 

Інтерактивна програма «Борщ як бренд»

 

06 жовтня в імпровізованому бібліокафе у бібліотеці розмовляли про українську кухню. 

Українська кухня – символ нашої національної гостинності. Це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоціненний здобуток, яким можна і варто пишатися. Відомо, що 01 липня 2022 року ЮНЕСКО внесла український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує охорони. Тобто борщ – офіційно український і офіційно під охороною ЮНЕСКО! 

 


 

Додаткова інформація