Збірник «Наукова продукція та публікації працівників Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти» в нашій бібліотеці

Дякуємо давньому другу та партнеру бібліотеки доктору історичних наук, професору, заступнику директора Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Олександру Дем’янюку за подарований збірник «Наукова продукція та публікації працівників Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти [2021 р.]».

 

(Наукова продукція та публікації працівників Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти [2021 р.]: зб. анотованих матеріалів / уклад. О. Й. Дем’янюк. – Луцьк : ВІППО, 2022. – 108 с.)

Як зазначено в анотації, у збірнику зібрано необхідну для аналітико-синтетичного та бібліографічного пошуку інформацію про наукову продукцію та публікації науково-педагогічних і педагогічних працівників Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, що з’явилися в 2021 році.

Анотований перелік містить розділи: «Наукова продукція» [монографії, [розділи монографій), збірники наукових праць, препринти [аналітичні матеріали); «Навчальна продукція» [підручники, посібники, освітні програми, методичні рекомендації); «Довідкова продукція» [довідники, інформаційні бюлетені); «Популярні видання» [нариси, поетичні збірки, есе); «Наукові публікації» [наукові статті, тези, повідомлення).

У збірнику представлена інформація про спільні видання відділу виховної роботи ВІППО та нашої бібліотеки – дайджести «Превентивне виховання в освітньому закладі: теорія, методика, досвід», «Сучасний заклад позашкільної освіти: складові ефективності», «Віртуальна книжкова виставка – багатокомпонентна форма популяризації інформаційних ресурсів шкільної бібліотеки».

В змісті збірника VІ Всеукраїнських Косачівських педагогічних читань «Освіта та виховання в родині Косачів. Феномен Лесі Українки» – виступ заступниці директора бібліотеки Катерини Прийми «Система інноваційних форм роботи Волинської обласної бібліотеки для юнацтва».

В переліку матеріалів збірника «Агатангел Кримський і Волинь: збереження історичної пам’яті»  – виступ директорки бібліотеки Алли Єфремової «Волинська обласна бібліотека для юнацтва: популяризація доробку А. Кримського» та сценарій відеовечора до 150-річчя від дня народження Агатангела Кримського «Волинське коріння роду і слова», підготовлений книгозбірнею.

Радіємо за колег, адже таке видання укладено вперше і, безперечно, буде корисним для освітян, науковців, краєзнавців, усіх, кому близькі проблеми освіти та виховання майбутнього України.

Додаткова інформація