Березень 2022

 

Підготовлено ІІ випуск вебліографічного бюлетня «Де отримати достовірну та перевірену інформацію під час війни»

  

Інформаційно-бібліографічним відділом підготовлено ІІ випуск вебліографічного бюлетня «Де отримати достовірну та перевірену інформацію під час війни». Видання є електронним інформаційним путівником, інформація згрупована та подана за розділами.

 


Бібліотекарі і поліцейські провели для дітей Урок безпеки

 

 

Працівники Волинської обласної бібліотеки для юнацтва разом з патрульними поліцейськими Волинської області провели Урок безпеки для дітей та батьків, які вимушено перемістились через активні бойові дії в нашій державі та отримали прихисток у Луцьку.

Окрім традиційних бесід і занять про правила дорожнього руху, поліцейські розповіли про особливості служби у воєнний час та під керівництвом бібліотекарів і дорослі, і діти дружно виготовили світловідбивні елементи та обговорили необхідність пішоходам бути помітним на дорозі у вечірню пору.

«І ми, і діти з нетерпінням чекали цієї зустрічі. Наші спільні Уроки безпеки завжди викликають інтерес і в дорослих, і в малих. Сьогодні приємно було чути багато запитань від учасників зустрічі, відчувати їхню радість від спілкування. Зараз ми маємо гуртуватись та допомагати один одному. 

Багато років разом з поліцейськими невтомно розповідаємо дітям про особисту безпеку, навчаємо, показуємо приклад, а завдяки нашим майстеркам з виготовлення флікерів (світловідбивних елементів) допомагаємо і практично засвоїти отримані знання. Адже бути помітним на дорозі важливо! Особиста безпека є надзвичайно актуальною», - наголосила майстриня проєкту, керівниця бібліотечної Творчої майстерні «На – вчись!», Оксана Коба.


 

Флешмоб патріотичної поезії у бібліотеці

21 березня до Всесвітнього дня поезії у бібліотеці започаткували флешмоб – підготували серію відео з віршами наших письменників і талановитих українців, які оприлюднюють на сторінці бібліотеки у фейсбуці.

 


Акція «Малюю заради перемоги»

 

Волонтерський рух та Громадська ініціатива «Мeцeнaти для сoлдaтa» у співпраці з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва організували та запросили дітей до участі в патріотичній акції – «Малюю заради перемоги». Мета акції – утвердити віру українців в нашу перемогу. Щирі дитячі малюнки, які спільно з гуманітарними вантажами, передаються бійцям. Вони  зігрівають наших захисників, які мужньо боронять нашу землю, цілісність та незалежність держави, теплом своїх сердець. «Це дуже важливо для них. Вони зберігають їх як символ нашої підтримки… йдучи у бій», –  підкреслює координатор Громадської Ініціативи Руслан Теліпський.

Щоденно з 10:00 до 16:00 години бажаючі приносять різноманітні малюнки для фронту до стенду Небесної Сотні і загиблих воїнів та безпосередньо в бібліотеку. У дитячих малюнках яскраво відобразилися тривоги та надії маленьких українців, їх бажання миру та сподівання, що Україна переможе.

Перша партія малюнків уже попрямувала разом з упакованими енергетичними пакетами до наших бійців, які їдуть на фронт. 

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=3ahbeJWEYU8


 

 

Додаткова інформація