Січень 2022

 День Соборності України та День пам’яті героїв Крут спільно із вихованцями Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені героїв Небесної Сотні відзначили у бібліотеці

  

Стало доброю традицією відзначати День Соборності України та День пам’яті героїв Крут разом із вихованцями Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

 


 

Соціальні мережі, онлайн-послуги, бібліостандарти та відеоуроки з української літератури для шкільних бібліотекарів області

 

 

 

27 січня у бібліотеці навчалися шкільні бібліотекарі, слухачі курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

 

 


 

Вечір-спогад до 100-річчя від дня народження Михайла Пронька відбувся у бібліотеці

  

22 січня в читальній залі бібліотеки зібрались читачі, бібліотекарі та колеги по перу, щоб вшанувати пам'ять поета, прозаїка, сатирика й дитячого письменника, людини, яка частину свого серця віддала літературі. Його творчість, талант є надбанням нашої національної культури. 

 


 

У бібліотеці читачі обирали свою книгу

  

18 січня у бібліотеці відбувся відкритий перегляд україномовних видань, що надійшли у фонд книгозбірні за Державною програмою від Українського інституту книги. Навіть найвибагливіші читачі знайшли щось цікаве для себе, ті, хто завітав на перегляд першими – обрали книги для душі, відпочинку, щоб просто насолоджуватись читанням.


 

Музична година «Струни Лисенка живії…»

  

13 січня у бібліотеці спільно з вчителями музичного мистецтва шкіл області, слухачами курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, відбулася музична година, присвячена 180-річчю від дня народження українського композитора Миколи Лисенка.


 

Бібліотека взялаучасть у Національному тижні читання

  

З 13 по 19 грудня бібліотека брала активну участь в Національному тижні читання. Його мета – залучити до читання тих, хто на сьогодні читає мало, книжки купує рідко або не купує/не читає взагалі. А також нагадати всім, що книжка – найкращий подарунок.


 

У бібліотеці відкрилась виставка живопису «Сильні духом»

  

«Сильні духом» – так називається виставка історичного портретного живопису художниці Олени Звягінцевої, яка відкрилась 15 грудня у бібліотеці.

 


 

Вечір літературного портрета «Письменник з мужнім і чутливим серцем»

  

09 грудня у читальній залі бібліотеки відбувся вечір літературного портрета «Письменник з мужнім і чутливим серцем», присвячений 90-річчю від дня народження українського письменника-прозаїка, перекладача, педагога Григора Тютюнника.

 


 

Показ фільмів в межах Мандрівного фестивалю Docudays UA

 

07 грудня для учнів комунального закладу загальної середньої освіти «Луцький ліцей №28 Луцької міської ради» в межах ХІХ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA працівники Волинської обласної бібліотеки для юнацтва організували показ фільмів «Пранкнули» та «Син вулиць». Найбільший в Україні Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Після завершення фестивальної програми з жовтня і до кінця року в регіонах України традиційно відбуваються покази найкращих фільмів у рамках Мандрівного фестивалю.

 


 

Мистецький вечір «Серце на долоні»

  

02 грудня у бібліотеці відбувся мистецький вечір «Серце на долоні», присвячений творчості славетного українського актора театру та кіно, лауреата Шевченківської премії, народного артиста, Героя України Богдана Сильвестровича Ступки. Це присвята до святкування 80-річчя від дня народження актора.


 

Два роки успішної роботи партнерського проєкту«Помічник патрульного» у новому відео

  

Презентуємо відео нашого партнерського проєкту - КРАЩОЇ ПРАКТИКИ МОЛОДІЖНОЇ РОБОТИ, що отримав відзнаку минулого року та продовжує свій крутий розвиток завдяки міжсекторній співпраці ГО «Молодіжна Платформа», Патрульної поліції Волинської області, Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, Департаменту молоді та спорту Луцької міської ради, колективами КЗ «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 17 Луцької міської ради Волинської області» і КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22 – ліцей» Луцької міської ради» та нашого улюбленого бізнес-партнера – компанії Дмитрук.


 

Додаткова інформація