Березень 2021

Проєкт «ЕКО-ФАБРИКА: Ощадливе споживання в дії» запрацював у бібліотеці

25 березня відбулася урочиста презентація проєкту «ЕКО-ФАБРИКА: Ощадливе споживання в дії» з участю представників влади, науковців, громадських активістів та читачів бібліотеки.

 


 

Читати і дивитися – екранізації відомих творів української літератури

 

24 березня бібліотека спільно зі студентами Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради провели захід «Читати і дивитися – екранізації відомих творів української літератури».

 


 

Міжнародний проєкт «ПІРАМІДА КНИГ/PIRAMIDA KSI??EK» в дії

 

Втретє в цьому році читачі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва спілкуються зі своїми друзями, партнерами – школярами та їх наставниками в межах  Міжнародного проєкту «ПІРАМІДА КНИГ/PIRAMIDA KSI??EK». 

20 березня, у день весняного рівнодення, зустрічали весну разом, адже відбувся черговий Zoom-урок за участю учнів та гостей з трьох країн.


 

«Інноваційні зміни у бібліотеках для юнацтва та молоді»: онлайн-навчання працівників бібліотеки

 

З 10 по 19 березня 2021 р. на платформі ZOOM Державна бібліотека України для юнацтва спільно з Центром неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв проводили навчання для провідних фахівців відділів обслуговування обласних бібліотек для юнацтва, молоді України. У навчанні за темою «Інноваційні зміни у бібліотеках для юнацтва та молоді» взяли участь провідна бібліотекарка відділу краєзнавства Ірена Горлінська та завідувачка відділу читальних залів Тетяна Швай. Заняття блискуче модерувала заступниця директора з науково-методичної роботи ДБУ для юнацтва Т. Сопова. 


 

Відеопрезентація «Літератори Волині – Шевченківські лауреати» для молоді

 

17 березня в читальному залі бібліотеки для студентів Луцького інституту розвитку людини університету «Україна» проведено цікаву коментовану відеопрезентацію «Літератори Волині – Шевченківські лауреати», приурочену до Всесвітнього дня письменника.

 


Музична година «Фольклор – нові виклики»

 

11 березня у бібліотеці відбулася музична година в рамках засідання мистецької вітальні, яка чимало років працює у відділі культури та мистецтв спільно з Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти.


 

Молодь вшановує Кобзаря у бібліотеці

 

Традиційно 9 березня у бібліотеці проводяться Шевченківські дні до дня народження Кобзаря. Постать Тараса Григоровича Шевченка стала символом України. 

Відбулося декілька тематичних заходів серед учнівської та студентської молоді з метою популяризації творчої спадщини та вшанування пам’яті видатного письменника, поета та художника.

 


 

Зустріч з головою ГО «Кримські татари Волині»

 

     04 березня працівники Волинської обласної бібліотеки для юнацтва організували та провели зустріч з представником кримськотатарського народу, головою ГО «Кримські татари Волині» Сервером Зейнидиновим для ліцеїстів Комунального закладу загальної середньої освіти «Луцький ліцей №28 Луцької міської ради».


 

У бібліотеці другий рік діє проєкт «Щасти на ЗНО»

 

У нашій книгозбірні другий рік поспіль продовжує діяти безкоштовний просвітницький проєкт з підготовки майбутніх абітурієнтів до ЗНО з Історії України.


 

Цікаві розмови у бібліотеці

 

2 березня у нашій книгозбірні, в рамках проєкту «Цікаві розмови у бібліотеці», відбулось онлайн-спілкування з відомою в літературних колах українською письменницею, перекладачкою та волонтеркою Тамарою Горіха Зерня.


 

 

Додаткова інформація