Серпень 2021

У бібліотеці відбулась Школа Юного Блогера

 

З 16 по 20 серпня у бібліотеці проводився пілотний проєкт «Школа Юного Книжкового Блогера», створений для підлітків, які мріють пов'язати своє життя з блогінгом, освоїти необхідні для цього компетенції на професійному рівні.

 


 

24 серпня Україна відзначатиме найбільше державне свято – 30-річчя Незалежності 

Гасло цьогорічного свята:

“Ти умене єдина”

  

10 фактів про тисячолітній спадок державності й етапи українського державотворення

(за інформаційними матеріалами до Дня незалежності України Українського інституту національної пам’яті)

 

1. Україна успадкувала від попередніх епох традиції державотворення.

Від Русі: цивілізаційний вибір, який визначився із прийняттям християнства у 988 році; тризуб, родовий знак Рюриковичів, що став державний гербом сучасної України; Київ – столицю, політичний і культурний центр українських земель упродовж понад тисячу років; гривню – назву грошової одиниці; назву Україна, що вперше згадується в Київському літописі.

Від Галицько-Волинської держави: синьо-жовті барви національного прапора, що походять від кольорової гами герба Галицько-Волинського князівства; утвердження європейського вектора розвитку.

Від Великого Князівства Литовського: європейську традицію місцевого самоврядування – Магдебурзьке право; Пересопницьке Євангеліє – видатну рукописну пам’ятку, на якій складають присягу президенти України.

Від козацької доби: республіканські традиції народовладдя; військові традиції, які лягли в основу збройних сил Української Народної Республіки та українського визвольного руху.

Від української державності початку ХХ століття (УНР, ЗУНР, Українська Держава на чолі із гетьманом Павлом Скоропадським): демократичні засади державного будівництва; державні символи: герб, гімн “Ще не вмерла Україна”, прапор; соборність – об’єднання українських земель в єдиній незалежній державі; Українську Академію Наук.

  


 

Додаткова інформація