Благодійна поетична зустріч із Тетяною Власовою

 

20 листопада у хабі Мераба бібліотеки відбулася благодійна зустріч з поетесою, культурною менеджеркою, PR директоркою Української кіноакадемії та Одеського міжнародного кінофестивалю, нашою читачкою Тетяною Власовою.

Тетяна пише вірші з часів Майдану, відтоді має свою аудиторію. Перша збірка поезій Тетяни Власової «Ефект близькості» – це калейдоскоп людських історій, майстерно обрамлених символами і римами. Уважно спостерігаючи за людьми навколо, авторка проникливо змальовує їхні буденні історії, до болю знайомі кожному. Власне, саме з цих історій і складається збірка, розділена за ними на кілька тематичних блоків.

З осені 2022-го вона з колегами почала збирати повні зали на поетичні вечори та перфоменси у столиці й регіонах. Такі вечори стали не просто дозвіллям, а сприяли благодійності, бо на подіях завжди збирали кошти для ЗСУ та його потреби. Кошти від зустрічі у бібліотеці передадуть на потреби Дітей Небесного Легіону. Захід модерувала завідувачка відділу краєзнавчої роботи Любов Фрадинська.

Присутні на імпрезі пошановувачі поетеси слухали вірші про янголів, які діляться цигарками, пташку, яка танцює посеред спаленого села, згорьовану втратою матір, про 24 лютого, що сталося вчора...

Студенти Луцького педагогічного коледжу, Технічного фахового коледжу Луцького Національного технічного університету задавали поетесі чимало запитань, на які вона детально та емоційно відповідала.

Вони переконалися, що її виступ – психотерапія, чудовий та дієвий спосіб, аби відрефлексувати свої емоції, біль та важкість на душі. Ці почуття гостро переживаємо разом із героями лірики Тетяни Власової. І, зрештою, впізнаємо самих себе у віршах-історіях про людські почуття, розчарування, надії та мрії, які дають сили рухатись вперед.

PS. Із допису Тетяни Власової у фейсбуці:

«Отак ходиш школяркою в бібліотеку, а потім проходить багато років – і тебе запрошують туди почитати свої вірші.

На зустріч приходить мама (і тобі це стрьомно), класна керівниця (це тим більше стрьомно!), багато студентів, багато твоїх читачів і взагалі – багато хороших людей.

Волинська обласна бібліотека для юнацтва, дякую, це було надзвичайно тепло!

А ще ми зібрали кошти для дітей загиблих бійців. Бо скоро свята, і діти мають знати, що вони не самі».

Додаткова інформація