«Мить світла» Ольги Русинчук

 

7 листопада у хабі Мераба бібліотеки в межах циклу імпрез «MOLESKINE: територія творчих». Відбулося відкриття виставки картин молодої художниці із Нововолинська Ольги Русинчук.

Майстриня має безумовний вроджений талант до малювання, адже працювати з фарбами вчилася самотужки. На її полотнах оживають польові доріжки, квіти, комахи та інші тварини, знаходять своє відображення теми актуальних інформаційних потоків тощо. Особливо вражають морські мотиви. Зображення моря і кораблів вриваються в уяву глядача і піднімають хвилю емоцій, а невловима мить світла залишається незворушною на картинах художниці. Художниця розповіла: «Саме море є для мене символом сили, нескореності, свободи. Воно живе, глибоке як людська душа, динамічне та непередбачуване. Море живе за своїми законами. В картинах хвилі справляють враження динаміки руху. На кожній моїй роботі море різне, як внутрішній світ художника, відображення настрою, свідомості та підсвідомості».

Ольга Русинчук демонструвала свої роботи на двох персональних виставках: у Нововолинському історичному музеї (2021 рік) та «Contra spem spero!» (2023 рік). Вона постійно бере участь та організовує благодійні заходи, ярмарки, надає свої роботи для благодійних аукціонів на підтримку ЗСУ, дітей переселенців, які постраждали у російсько-українській війні. 24 серпня 2022 року організувала концерт-аукціон для українців у Туреччині. Зібрані кошти було передано на підтримку українських дітей-сиріт.

До розмови з художницею долучились вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні другого взводу (10.6 клас).

Захід уміло модерувала авторка проєкту «MOLESKINE: територія творчих» Валентина Романишина.

Виставка робіт діятиме у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва протягом двох тижнів. Запрошуємо до перегляду.

P.S. Цикл імпрез «MOLESKINE: територія творчих» – зустрічі, спрямовані на виявлення та розвиток обдарованих підлітків та молоді, сприяння творчому волевиявленню та інтелектуальному розвитку.

Дуже важливо створити умови для життєвого самовизначення та самореалізації юнацтва. Мета бібліотеки – сприяти збагаченню українського мистецтва, відкриваючи творчий потенціал молодих митців. Бібліотека надає свій простір для творчих експериментів обдарованої молоді, демонструючи різноманітність напрямків та новизну стилю. Зустрічі спрямовані на те, щоб таланти знайшли своїх поціновувачів та надихнули інших творити. Адже суспільство потребує духовного збагачення та відродження масової мистецької освіти.

Творчі дебюти молоді прагнемо поєднати з професійними спрямуваннями та реалізацією, а також сприяти розвитку позитивних процесів у царині культури, даючи вихід конструктивній творчій енергії.

Надалі в рамках проєкту плануємо зустрічі з молоддю, що робить творчі успіхи у художній, вокальній, театральній та інших сферах. 

Додаткова інформація