Творча імпреза з талановитими школярками, сестрами з Сєвєродонецька

1 березня бібліотека розпочала цикл імпрез  «MOLESKINE: територія творчих». Героїнями першої творчої зустрічі  «Електромагнітні поля Марії і Софії Руднєвих. Від математики до мистецтва» стали десятикласниці родом із Сєвєродонецька Марія та Софія Руднєви, які пишуть вірші та музику.

Школярки розповідали про свою родину та рідне місто, джерела, з яких черпають натхнення та плани на майбутнє. Софія представила покладений нею на музику вірш Івана Франка «Земле, моя всеплодющая мати», а Марія – власну поезію, серед якої був вірш, запропонований у 3D форматі. Дівчата працюють над науковими роботами з математики: зокрема, Софія створює програму, яка через математичні формули писатиме музичні композиції, а Марія досліджує застосування теорії графів. «Їх творчість дає нам можливість краще розуміти молоде покоління, зазирнути в їхні душі, розкрити цінність внутрішнього світу, людську особистість, яка проєктує майбутнє нашої країни», – зауважила ведуча вечора та кураторка проєкту Валентина Романишина.

У заході взяли участь школярі, що навчаються декламаторському мистецтву: Єлизавета Пахольчук (вихованка заслуженого артиста України Петра Савоша), Микола Варцаб’юк та Злата Башак (вихованці творчої студії «Бешкетники»). Вони продекламували поезію Марії.

У залі були присутні однокласники Марії та Софії. Вони були вражені тим, що дівчата мають такі таланти. Дуже тепло та позитивно про них відгукувалася їхня вчителька Наталія Олексіївна, вказуючи на те, що школярки дуже активні, відкриті, а ще люблять обійматися.

Завітали на свято і представники благодійного фонду «Луганщина в дії», які привітали дівчат квітами та солодощами. Дуже зворушило їх відео про рідне місто: колись квітучий луганський край нині перетворився у руїну.

Партнерами та гостями заходу були Яна Романюк – директорка Волинського обласного молодіжного центру, Анна Пахольчук – представниця громадської організації «Мистецький фронт», Заріна Дацик – завідувачка відділом молодіжної політики в Департаменті молоді та спорту луцької міської ради. Інвестиційний вклад на розвиток творчих здібностей Марія та Софія отримали від благодійного фонду «Добра справа». Його керівник Юрій Слива презентував дівчатам сертифікати на курси вокалу та декламаторського мистецтва, а також блокноти ручної роботи у дерев’яній палітурці. Діти, що декламували вірші, отримали подарункові бокси.

P.S. Цикл імпрез «MOLESKINE: територія творчих» – зустрічі, спрямовані на виявлення та розвиток обдарованих підлітків та молоді, сприяння творчому волевиявленню та інтелектуальному розвитку. 

Дуже важливо створити умови для життєвого самовизначення та самореалізації юнацтва. Мета бібліотеки –  сприяти збагаченню українського мистецтва, відкриваючи творчий потенціал молодих митців. Бібліотека надає свій простір для творчих експериментів обдарованої молоді, демонструючи різноманітність напрямків та новизну стилю. Зустрічі спрямовані на те, щоб таланти знайшли своїх поціновувачів та надихнули інших творити. Адже суспільство потребує духовного збагачення та відродження масової мистецької освіти.

Творчі дебюти молоді прагнемо поєднати з професійними спрямуваннями та реалізацією, а також сприяти розвитку позитивних процесів у царині культури, даючи вихід конструктивній творчій енергії.

Надалі в рамках проєкту плануємо зустрічі з молоддю, що робить творчі успіхи у художній, вокальній, театральній та інших сферах.

Додаткова інформація