Грудень 2022

Дитячий табір «Winter camp» у бібліотеці

 

26 грудня, з початком зимових канікул, у бібліотеці відкрився дитячий табір «Winter camp». Працівники бібліотеки розробили план заходів на два тижні з майстер класами, іграми, квестами, різними арттерапіями та зустрічами з цікавими людьми. Учасниками табору стали двадцять дітей м. Луцька. Протягом першого тижня для них було чимало несподіванок та сюрпризів. Розпочали зі знайомства з бібліотекою – новорічної квест-екскурсії. Завдяки партнерству з Департаментом молоді та спорту Луцької міської ради та Луцьким міським молодіжним центром діти відвідали резиденцію святого Миколая в артгалереї «Образ», де на них чекали танці, ігри, смачне какао та солодкі подарунки, які вручав за вірш чи пісню Святий Миколай. До співпраці долучились також і патрульні поліцейські, які провели святкову майстерню флікерів і урок безпеки.

 


 

Бібліотека місце де зустрічі з друзями набувають захоплюючого сенсу 

 

«Різдвяні посиденьки в бібліотеці» захід присвячений вивченню українських колядок, різдвяних традицій та звичаїв відбувся, не зважаючи на повітряну тривогу. Містичної атмосфери заходу додало спілкування в галереї OBRAZ, яка знаходиться в підвалах Кафедрального собору Святої Трійці.

В цей день звучали давні та сучасні колядки різних регіонів України та Польщі. Учасники різдвяних посиденьок вивчили старовинну колядку, записану в Балаклійському районі на Харківщині «А В пана хазяїна, так на його дворі», пригадали історію народження Ісуса Христа та створили різдвяні інсценівки. 


 

Всеукраїнська бібліотечна ЕКОТОЛОКА відбулася!

 

08 грудня на платформі MEET відбулася Всеукраїнська бібліотечна ЕКОТОЛОКА, зініційована бібліотекою. 

Відкрила подію директорка бібліотеки Алла Єфремова, яка підкреслила актуальність теми зустрічі, котра ніколи не стояла так гостро, як у наші дні, коли військова загроза викликає екологічну кризу, а може, й катастрофу, яка нависла над людством.

 


 

Додаткова інформація