«Як знайти рішення?» – про проблеми і можливості попередження сімейного насилля говорили у бібліотеці

16 лютого у бібліотеці в рамках проєкту «Школа подружнього життя» відбулась зустріч учениць Луцького центру професійно-технічної освіти та патрульних поліцейських з Патрульної поліції Волинської області, яка була присвячена темі насилля у сім`ї. Адже найперше, куди потрібно звернутися за допомогою – це поліція. Важливо пам’ятати, що поліцейські можуть проникати до житла особи без рішення суду в невідкладних випадках, пов’язаних із припиненням акту домашнього насильства, у разі небезпеки для життя чи здоров’я постраждалої особи. Проблема насилля у сім`ї є загальносвітовою та різні держави протягом тривалого часу відпрацьовують шляхи її подолання. Вивчення ситуації рівня сімейного насильства у різних країнах свідчать, що його наслідком може бути як загроза життю та здоров`ю особи, так і заподіяння їй психологічної травми, яка в подальшому може негативно вплинути на сімейне життя жертви. Але особливо тяжкі наслідки насилля завдає особистості дитини, яка стала свідком або жертвою.

Говорили  про види насильства, про найбільш поширені помилки, яких припускається потенційна жертва та про методи попередження і протидії сімейному насильству. Переглянули книжкові видання, де говориться як про кривдників так і про жертв насильства.

Отож, маємо надію, що бесіда «Як знайти рішення?» допоможе майбутнім дружинам та мамам знайти вихід з непростих ситуацій у своєму майбутньому подружньому житті, допоможе уникнути проблем і мотивуватиме до формування гармонійних сімейних стосунків.

Додаткова інформація