Травень 2021

 

Презентація Повного академічного видання творів Лесі Українки у 14-ти томах

  

25 травня у бібліотеці в затишній, теплій атмосфері було презентовано Повне академічне нецензуроване видання творів Лесі Українки в 14-ти томах, видане до відзначення 150-річчя від дня народження письменниці. 

 


 

Фотовиставка «Історія боротьби за справедливість військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа»

  

25 травня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відкрилася фотовиставка про Віталія Марківа, українського нацгвардійця, звільненого з італійської тюрми. 

 


 

Презентація збірки сонетів Володимира Місюри «Сонетний шарм»

  

21 травня у бібліотеці відбулося справжнє свято – презентація збірки сонетів Володимира Місюри «Сонетний шарм». 

Карантинні реалії загнали нас всіх в онлайн, і презентувати нові книги, спілкуватись з авторами ми змушені були саме в такому форматі. І так всі скучили за живим теплим дружнім спілкуванням, що довго не розходились. Приємно було спостерігати, з якою повагою, теплом і щирістю говорять вітальні слова Володимиру Місюрі його друзі, колеги, студенти, родина.

 


 

Онлайн-зустріч «Нові можливості для молоді»

 

В рамках Тижня Відкритого Уряду (17-21 травня 2021 року) у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася онлайн-зустріч «Нові можливості для молоді» в режимі live-стрім. 

 


 

Онлайн-зустріч з представниками національних спільнот в рамках проєкту «Всі ми діти твої, Україно»

  

18 травня в рамках проєкту «Всі ми діти твої, Україно» відбулася онлайн-зустріч з представниками національних спільнот, зокрема з головами громадських організацій «Товариство німців Волині» Тибор Ольгою, «Товариством німців – «Відергебурт» в Рівненській області – Лисачеком Віталієм. В спілкуванні взяв участь Костюк Михайло, кандидат історичних наук, доцент кафедри інженерної педагогіки, психології та українознавства Луцького національного технічного університету. Темою наукових зацікавлень науковця є німецькі колонії на Волині, і він один із тих, кому пощастило працювати у приватній бібліотеці голови німецького історичного товариства «Волинь» Ніколауса Арндта. Модератором заходу була провідний бібліотекар відділу краєзнавства Ірена Горлінська. 

 


 

Тиждень Європи з бібліотекою

 

До святкування Дня Європи у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках Тижня Європи, відбувся цикл інформаційних заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. 

 


 

Про «Три служби Генрика Сенкевича» та чорнобильську    трагедію у творчості волинян від Сергія Синюка

  

12 травня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулося спілкування читачів з гостем з Тернопільщини письменником Сергієм  Синюком. Такі зустрічі вже стали доброю традицією. Було дві лекції. Перша – про Чорнобильську трагедію, аварію, її причини, наслідки та інше в літературних творах авторів-волинян. Волинян історичної Волині, бо говорив Сергій про письменників з Рівного, Острога, волинської частини Тернопілля. Запис стріму цієї бліц-розмови можна переглянути на сторінці бібліотеки у Фейсбук і занотувати твори, які радив прочитати наш гість. https://www.facebook.com/Volyn.Youth.Library 

 


 

Літературний круїз «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!», присвячений пам’яті жертв Другої світової війни

 

07 травня, напередодні відзначення Днів пам’яті та примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги) у відділі читальних залів відбувся літературний круїз «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!». 

На заході вшанували пам’ять тих, хто загинув в роки Другої світової війни. Війна це мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. Мова також йшла про книги, художні твори, українських, та, особливо зарубіжних авторів, присвячених історії та пам’яті жертв війни, адже вона залишила багато жахливих спогадів. 

 


 

 

Додаткова інформація