Листопад 2023

Зустріч з веслувальниками у межах проєкту «ОЛІМПІЙСЬКИЙ МАРАФОН»

  

29 листопада в бібліотеці у межах проєкту «ОЛІМПІЙСЬКИЙ МАРАФОН» відбулася цікава зустріч спортсменів та студентів факультету фізичної культури, спорту та здоров’я ВНУ імені Лесі Українки під керівництвом Ольги Іванюк та студентів Луцького педагогічного коледжу під керівництвом Назара Бугайчука. Гостями заходу стали волинські веслувальники на байдарках, каное та човнах «Дракон», багатогранні особистості із світу великого спорту, чудові спортсмени та щирі українці, справжні патріоти своєї держави.

  


«В руках, що виростили хліб, не залишили і зернини…»: День пам’яті жертв Голодомору в бібліотеці

  

24 листопада весь день у бібліотеці горіла свічка пам’яті, яку захищали долоні небайдужих. У хабі Мераба відбулася низка заходів, щоб у скорботі низько схилити голови перед пам’яттю людей різного віку, яких на родючих землях між буянням хлібів, між квітучими садами змушували вмирати від голоду.

   


День Гідності та Свободи у бібліотеці

  

21 листопада, в День Гідності та Свободи, у хабі Мераба бібліотеки відбувся захід, на якому підсумували результати Народних читань оповіді Галини Кирпи «Мій тато став зіркою».

   


Благодійна поетична зустріч із Тетяною Власовою

  

20 листопада у хабі Мераба бібліотеки відбулася благодійна зустріч з поетесою, культурною менеджеркою, PR директоркою Української кіноакадемії та Одеського міжнародного кінофестивалю, нашою читачкою Тетяною Власовою.


 Зустріч з титулованою боксеркою Тетяною Коб у межах проєкту «ОЛІМПІЙСЬКИЙ МАРАФОН»

  

15 листопада в бібліотеці у межах проєкту «ОЛІМПІЙСЬКИЙ МАРАФОН» відбулася зустріч із титулованою українською боксеркою, учасницею Олімпійських ігор, бронзовою призеркою чемпіонату світу, дворазовою чемпіонкою та призеркою чемпіонатів Європи, 13-кратною чемпіонкою України, «Заслуженим майстром спорту України» з боксу Тетяною Коб.

   


Бібліо-рандеву з Тетяною Регешук

 

8 листопада у хабі Мераба бібліотеки відбулася мотивуюча зустріч для вихованців Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні з поеткою, перекладачкою, випускницею факультету філології та журналістики ВНУ ім. Лесі Українки, членкинею Національної спілки письменників України Тетяною Регешук. Народилася майбутня письменниця в селі Старосілля на Маневиччині. Вона закінчила місцеву школу та Маяківську школу-інтернат, писати вірші почала зі шкільних років. Ще одне її захоплення – Схід, зокрема – Китай. Після перебування в цій неповторній країні вона самотужки вивчила китайську мову.

Тетяна постійно навчається та самовдосконалюється. Уже чотири рази магістр і знову навчається. Відвідала безліч країн. Живе так, щоб кожну хвилину використовувати з користю, навіть, якщо заходить у соцмережі. Вона старанна у вивченні іноземних мов, займається спортом. Отож, їй є чим захопити молодь. 

Модераторка зустрічі Любов Фрадинська уміло встановила контакт між письменницею та ліцеїстами, котрі були в захваті від спілкування і засипали гостю запитаннями: «Коли написали свій перший вірш?», «Що це за збірка віршів "три_літ_ри"», «Що ви читаєте? Порадьте нам книги для прочитання», «Скількома мовами володієте?»… Найбільше вразило усіх присутніх те, що поетка усі свої вірші не читає, а знає напам'ять, вільно володіє китайською та перекладає з цієї мови на українську.  


«Мить світла» Ольги Русинчук

 

7 листопада у хабі Мераба бібліотеки в межах циклу імпрез «MOLESKINE: територія творчих». Відбулося відкриття виставки картин молодої художниці із Нововолинська Ольги Русинчук.

Майстриня має безумовний вроджений талант до малювання, адже працювати з фарбами вчилася самотужки. На її полотнах оживають польові доріжки, квіти, комахи та інші тварини, знаходять своє відображення теми актуальних інформаційних потоків тощо. Особливо вражають морські мотиви. Зображення моря і кораблів вриваються в уяву глядача і піднімають хвилю емоцій, а невловима мить світла залишається незворушною на картинах художниці. Художниця розповіла: «Саме море є для мене символом сили, нескореності, свободи. Воно живе, глибоке як людська душа, динамічне та непередбачуване. Море живе за своїми законами. В картинах хвилі справляють враження динаміки руху. На кожній моїй роботі море різне, як внутрішній світ художника, відображення настрою, свідомості та підсвідомості».

   



 

Додаткова інформація