ДЗЕРКАЛЬНА ТЕЧІЯ

 

Під такою назвою 6 лютого у бібліотеці відбулося відкриття художньої виставки графічних робіт та акварелей Лариси Белякової.  Авторка – викладачка рисунку, живопису і композиції єдиної в Україні Харківської школи сучасних театрально-сценічних напрямків. У прекрасних роботах художниці поєднується майстерна техніка, просторове і композиційне розмаїття, багатство образів і емоцій.

Розпочали захід мультфільмом про місто Харків, який створили учні школи разом з Ларисою Беляковою.

 

Головна тема, яка присутня у роботах художниці – життєвий шлях жінки. Жінка, як вода. У світі немає нічого, що було б слабше та ніжніше за воду: містична, ніжна й водночас сильна та незламна, вона може підточити навіть камінь.

Своєю творчістю Лариса Белякова розкриває багатогранний дивовижний всесвіт – Жіночу душу. Хоч всі роботи з експозиції створені в час війни, після 24 лютого 2022 року, проте вони наповнені мрійливістю, особливим світлом, надією і оптимізмом.

Модератор заходу, завідувачка відділу краєзнавства Любов Фрадинська, розповіла: «Одного разу вона переступила поріг нашої книгозбірні і з того часу стала активною учасницею «Мовного кафе», що діє у нас для вимушено переміщених осіб, а згодом, і моєю подругою»

 

Директорка бібліотеки Алла Єфремова висловила захоплення від майстерності художниці та закликала присутніх на зустрічі студентів Луцького педагогічного коледжу презентувати свої здібності та розвивати таланти дітей, щоб показати Україну і на світовому рівні, підкресливши її унікальність і неповторність.

Особливу атмосферу на виставці створили читці Майстерні перформативного читання Наталія Журавльова та  Євгенія Михальчук, які презентували казку про вуличний ліхтар В’ячеслава Гіндіна, з чудовим музичним супроводом у виконанні Олександри Лелик.

Відвідувачі заходу висловили вдячність художниці і організаторам виставки за щемливі миті щирості і світлої радості, яку, хоч і по краплиночках, але все ж мусимо знаходити у воєнних палітрах і тональностях.

Виставка на Волі, 2, діятиме ще місяць, приходьте насолоджуйтеся мистецтвом.

 

 

Додаткова інформація