«Цікаві розмови в бібліотеці» з «Okrymlena» та «Вільні духом»

29 березня у бібліотеці в рамках проєкту «Цікаві розмови у бібліотеці» відбулась зустріч з українською співачкою, перекладачкою, журналісткою, авторкою пісень Юлією Качулою та її вихованцями з волинського села Рудка-Козинська, учасниками музичного колективу "Вільні духом".

Батьки Юлії, після її народження переїхали до Криму. У місті Сімферополі Юлія закінчила музичну школу по класу фортепіано. У 2014 році отримала диплом з відзнакою Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв (Київ) та здобула кваліфікацію соліста-вокаліста, артиста вокального ансамблю, викладача фахових дисциплін.

У 1998 році вперше взяла участь і перемогла у пісенному конкурсі в Києві. Після цього брала участь і перемагала у багатьох пісенних конкурсах.

Разом з татом Віктором Качулою у 2013 році видали ліцензійний аудіодиск власних пісень «Може, мамо, я хоч трохи кращим світ зроблю!» та збірку поезій і пісень «Небо вище там - де ми!».

Юлія Качула відома в творчих колах, як авторка багатьох мистецьких проєктів, зокрема таких як "Слухай українською!", в якому співачка перекладає і виконує світові хіти українською мовою, "Духовна вартівня" ну і звісно "Діти Криму", які стали своєрідним символом України та зайняли таку необхідну національну нішу в українському Криму в часи російської окупації.

Через повномасштабну війну співачка змушена була залишити свою малу батьківщину і переїхати на Волинь, де знайшла себе як художній керівник сільського будинку культури і організувала уже волинських дітей у чудовий художній колектив, який і подарував гостям бібліотеки для юнацтва, справжнє пісенне свято. Діти разом зі своєю наставницею виконали, як відомі хіти так і авторські композиції співачки, зворушивши до сліз вчителів музичного мистецтва та керівників ЗЗСО ,слухачів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти та студентів Волинського Медичного інституту.

Юлія Качула наголосила на важливому значенні української культури і української пісні, зокрема, в окупованому Криму та й взагалі, в кожному куточку України. А своїм прикладом показала, як можна надихнути молоде покоління на активні дії та зміни.

На завершення зустрічі всі учасники заходу від найменших до найстарших разом заспівали Гімн України і вшанували пам'ять тих, хто віддав життя за нашу свободу!

Додаткова інформація