Презентація роману «Очевидець» у бібліотеці

12 березня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулась презентація роману Наталії Чайковської «Очевидець».

На сторінці у фейсбуці авторка пише: «Щиро вдячна (направду аж здивована такою кількістю присутніх), що завітали на зустріч. Окрема подяка Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, в якій традиційно проводжу свої презентації. Скажу відверто, для письменника дуже важливим є спілкування з читачами».

Роман «Очевидець» про Голодомор 1932-1933 роки.

Щасливе, сите та заможне життя скінчилося, коли до села прийшли комуністи. Омелян був тоді ще малий. Батько хлопчика відмовився вступати до колгоспу, і за це їх одразу охрестили ворогами. Комуністи почали хазяйнувати в селі: розграбували церкву, спалили Біблію та ікони. Сказали, що Бога більше немає, а отця Олександра вислали до Сибіру.

Настав час панування диявола. Чорною кістлявою марою на село невідворотно сунув Голодомор. А маленького Омеляна та його родину чекали страшні, нелюдські випробування. Моторошний голод, звіряче виживання, неспокутувані чужі гріхи. Нелюди з червоними зірками хотіли, щоби ніхто ніколи не дізнався правди. Але залишиться очевидець. І він ніколи не зможе забути те, що пережив.

Говорили про написання роману, про історичну тематику творів, про літературу загалом і про творчі будні Наталії Чайковської.Модераторка Катерина Чайковська відкрила присутнім особистість авторки, як цікавої, наполегливої, емоційної жінки.

Хтось запевняв, що судячи з обкладинки (дитина плаче) не читатиме, адже, зараз і так багато горя, на що Наталія відповідала, що читати/не читати, справа індивідуальна, але, вона переконана, що теми, які висвітлюють нашу історію необхідно підіймати, щоб запобігти їхнього повторення.

Твір невеликий, всього 224 сторінки.  Написаний захоплююче, але… читаючи відчуваєш біль за українські родини.

З романом «Очевидець» письменниця увійшла в фінал міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

По завершенню презентації, кожен зміг придбати книгу та отримати автограф авторки. Підписала новеньку книжечку письменниця і для читачів нашої книгозбірні. Запрошуємо до прочитання.

При нагоді запросила на наступну презентацію історичного роману «Три обіцянки», який уже готується до друку.

Отже, до нових зустрічей!

Додаткова інформація