Підсумки марафону художнього читання творів Лесі Українки

3 березня у бібліотеці відбулося підбиття підсумків марафону читання онлайн творів Лесі Українки #ЛЕСЯ_перепрочитання, який проходив у співпраці з Освітнім Хабом Волині.

На захід були запрошені переможці марафону, які знайомилися, спілкувалися, ділилися враженнями.

Модераторкою заходу була Наталія Журавльова, кураторка Освітнього Хабу Волині. Директорка бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова розпочала зустріч словами: «Твори Лесі Українки – це джерело невичерпної мудрості та незламної сили духу.  Тому для популяризації творчості поетеси краєзнавчий відділ книгозбірні ініціював марафон художнього читання #ЛЕСЯ_перепрочитання».

Організатори отримали 331 заявку на участь у конкурсі. Учасниками  марафону стали українці, які проживають в 10 країнах світу: Польща, Туреччина, Литва, Нідерланди, Швеція, Німеччина, Чехія, Естонія, Італія, Україна. Твори Лесі Українки звучали українською, англійською та німецькою мовами. Ідею підтримали і дорослі, і маленькі жителі  Волинської, Запорізької, Вінницької, Рівненської, Київської, Тернопільської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Львівської, Хмельницької, Полтавської, Житомирської та Донецької областей. Особливо зворушило відео перепрочитання від учнів спеціалізованої школи № 41 міста Києва.

Усі учасники марафону відзначені дипломами за участь. 25 учасників отримали ще й подарунки.

Особливий подарунок – за найбільшу кількість переглядів та вподобайок – отримала Дарина Мельничук, учениця Луцького ліцею № 4 імені Модеста Левицького.

Організатори заходу подякували за підтримку, надану Міністерством освіти і науки України у межах проєкту «Трамплін до рівності», що імплентується UNFPA, фондом ООН у галузі народонаселення у партнерстві з Офісом віцепремєрки з питань Європейської та Євроатлантичної інтеграції України та БО «Бітрут Академія» за фінансової підтримки Швеції.

Привітати учасників марафону прийшли студенти Волинського коледжу культури та мистецтв ім. Ігора Стравінського та керівник Віталій Герасимлюк. Студенти показали уривок з вистави «Леся, театр, листи».

Під час заходу всі учасники зійшлися на думці, що Леся Українка залишила нам твори, які й нині дарують усім надію та є дороговказом у житті.

Додаткова інформація