Лютий 2023

 

День спротиву російській окупації Криму

  

27 лютого у бібліотеці відбувся захід «Спротив», приурочений 9-й річниці подій у Криму. З 2020 року згідно указу Президента Володимира Зеленського 26 лютого в Україні відзначають День спротиву російській окупації Криму. 

 


 

Наша шана і пам’ять – Блаженнішому Любомиру Гузарю – до 90-ої річниці від дня народження глави Української греко-католицької церкви

 

22 лютого, в передодні 90-річчя від дня народження верховного архієпископа УГКЦ, предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Любомира Гузаря, ми запросили на вечір пам’яті та спогадів про нього шановних гостей й активну талановиту нашу молодь – наших друзів і читачів з КЗЗСО «Луцький ліцей №28 Луцької міської ради».

 


 

Творча зустріч з режисером-документалістом, продюсером Василем Рибальченком

 

20 лютого у бібліотеці відбулася творча зустріч з режисером-документалістом, продюсером, киянином Василем Рибальченком. 

Зустріч з кінодіячем, який проходить військову службу на Волині, розпочалася із його слів, що стали своєрідним девізом розмови: «Ми воюємо за культуру, за право українців на самоіндентичність». 

 


 

«Як знайти рішення?» – про проблеми і можливості попередження сімейного насилля говорили у бібліотеці

 

16 лютого у бібліотеці в рамках проєкту «Школа подружнього життя» відбулась зустріч учениць Луцького центру професійно-технічної освіти та патрульних поліцейських з Патрульної поліції Волинської області, яка була присвячена темі насилля у сім`ї. Адже найперше, куди потрібно звернутися за допомогою – це поліція. Важливо пам’ятати, що поліцейські можуть проникати до житла особи без рішення суду в невідкладних випадках, пов’язаних із припиненням акту домашнього насильства, у разі небезпеки для життя чи здоров’я постраждалої особи. 

 


 

Година пам’яті «Герої не вмирають. Вони живуть стільки, скільки їх пам’ятають»

 

Українська революція кінця 2013-го – початку 2014 років є унікальним, раніше не баченим у світі явищем, що виражена у мирному народному спротиві, увійшовши в історію України як Євромайдан або Революція гідності.  Саме на Майдані народилася нова українська нація, високоідейна, готова стояти до кінця, і навіть віддати життя у святій боротьбі за достойне майбутнє рідної землі. Протести почалися після того, як український уряд заявив про припинення курсу на євроінтеграцію, чим перекреслив вибір багатьох українців. 

 


 

ДЗЕРКАЛЬНА ТЕЧІЯ

  

Під такою назвою 6 лютого у бібліотеці відбулося відкриття художньої виставки графічних робіт та акварелей Лариси Белякової.  Авторка – викладачка рисунку, живопису і композиції єдиної в Україні Харківської школи сучасних театрально-сценічних напрямків. У прекрасних роботах художниці поєднується майстерна техніка, просторове і композиційне розмаїття, багатство образів і емоцій.

 


 

Додаткова інформація