27 жовтня Семінар-практикум шкільних бібліотекарів, присвячений виставковій діяльності

 

27 жовтня у бібліотеці на платформі MEET відбувся семінар-практикум шкільних бібліотекарів області на тему:  «Віртуальна книжкова виставка  – багатокомпонентна форма популяризації інформаційних ресурсів шкільної бібліотеки». Онлайн-навчання відкрила директорка Алла Єфремова, яка побажала присутнім успішної роботи, спонукала до реалізації спільних заходів та проєктів, можливості скористатися інформаційним потенціалом книгозбірні в реалізації творчих задумів.

 

Завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська розповіла про вимоги і правила виставкової діяльності бібліотеки. Віртуальні книжкові, виставки, які розширюють комунікативні можливості бібліотеки, є гарним доповненням до традиційних.

 

З форматами віртуальних виставок, програмами і сервісами для їх створення та популяризації слухачів семінару познайомила головний бібліограф-реєстратор Віта Новосад. Інформаційних складові виставкової діяльності окреслила завідувачка сектору реєстрації та обліку користувачів інформаційно-бібліографічного відділу Руслана Тимощук. Вони презентували оновлений методико-бібліографічний дайджест «Віртуальна книжкова виставка  – багатокомпонентна форма популяризації інформаційних ресурсів шкільної бібліотеки», який доповнив додаток – список «Віртуальні виставки патріотичного спрямування».

Організаторка та модераторка заходу, методистка відділу освітньої та інноваційної діяльності Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Наталія Романюк підкреслила, що такі експозиції є ефективним інструментом покращення якості читання, засобом створення позитивного іміджу установ, пожвавлення патріотичного виховання учнів у воєнний час.

Ознайомившись з консультаціями, презентаціями та кращими зразками, учасниці семінару-практикуму впевнилися, що традиційні форми виставкової діяльності нині трансформуються у нові, більш звичні для сучасного користувача. Адже вони не мають строку давності, кількість представленої літератури не обмежується розмірами полиць й вона може оновлюватися та доповнюватися, що значно розширює обсяг інформації. Поєднання традиційного книжкового і електронного способів презентації інформації дає можливість для розвитку творчого потенціалу бібліотекаря. І ніякі повітряні тривоги не стануть на перешкоді їх професійному вдосконаленню.

Додаткова інформація