Зустріч з веслувальниками у межах проєкту «ОЛІМПІЙСЬКИЙ МАРАФОН»

 

29 листопада в бібліотеці у межах проєкту «ОЛІМПІЙСЬКИЙ МАРАФОН» відбулася цікава зустріч спортсменів та студентів факультету фізичної культури, спорту та здоров’я ВНУ імені Лесі Українки під керівництвом Ольги Іванюк та студентів Луцького педагогічного коледжу під керівництвом Назара Бугайчука. Гостями заходу стали волинські веслувальники на байдарках, каное та човнах «Дракон», багатогранні особистості із світу великого спорту, чудові спортсмени та щирі українці, справжні патріоти своєї держави.

Легендарний капітан Національної збірної України, заслужений тренер України, майстер спорту України міжнародного класу на човнах «Дракон», багаторазовий призер світу та Європи Дмитро Назарук дав команду продовжити змагатися, коли човен наших українських веслувальників накрило хвилею від човна суперників під час неймовірного заїзду у Таїланді. Після цієї події про витривалість й силу наших спортсменів заговорив увесь світ.

Веслувальник Юрій Вандюк – заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, учасник Олімпійських ігор у Токіо, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонату світу, Європи, нагадав про баланс між працею і відпочинком.

Андрій Шевчук, президент Волинської обласної федерації каное, заслужений тренер України з веслування на байдарках і каное, заслужений тренер України з веслування на човнах «Дракон» почав свій шлях зі спортивної гімнастики й досі у великому спорті. Він порадив дбати про своє здоров’я з молодих років. Частіше одягати кросівки, йти в спортивний зал чи на пробіжку у парк та мотивуватися людьми, які поруч. Ставити максимальні цілі і їх досягати.

На зустрічі були присутні Тетяна Грицук, заступник директора Департаменту - начальник Управління молоді та спорту Департаменту культури молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації, та Наталія Малиш, головний спеціаліст відділу фізичної культури та спорту Департаменту молоді й спорту Луцької міської ради. Вони вручила подарунки волинським веслувальникам.

Заступник голови відділення Національного Олімпійського Комітету України у Волинській області, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, депутат Луцької міської ради, Андрій Авраменко завітав на захід із своєю вихованкою, майстром спорту України з важкої атлетики Вікторією Литвинець. Андрій Авраменко – майстер спорту України з важкої атлетики та майстер спорту України міжнародного класу з паверліфтингу, має за плечима п’ятирічний досвід тренерської роботи.

Захід модерувала залюблена у спорт провідна бібліотекарка Анна Романчук. За допомогою відео вона показала, що залишається за сюжетами про змагання – щоденна праця спортсмена на тренуваннях. Студенти, які прийшли на захід, – майбутні викладачі фізкультури, тренери. Вони змогли отримати відповіді на запитання, як мотивувати своїх підопічних займатися фізкультурою, йти шляхом професійного спортсмена.

Найактивніші учасники заходу отримали футболки від відділення Національного Олімпійського Комітету України у Волинській області. Такі чудові подарунки вручив студентам Андрій Авраменко. Опісля усі охочі могли поспілкуватися зі спортсменами, зробити фото на згадку.

Бажаємо нашим волинянам вдалих стартів й Олімпійських медалей! Чекаємо їх на наступному «Олімпійському марафоні» у нашій бібліотеці!

 

 

Додаткова інформація