Інтерактивна програма «Борщ як бренд»

 

06 жовтня в імпровізованому бібліокафе у бібліотеці розмовляли про українську кухню.

Українська кухня – символ нашої національної гостинності. Це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоціненний здобуток, яким можна і варто пишатися. Відомо, що 01 липня 2022 року ЮНЕСКО внесла український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує охорони. Тобто борщ – офіційно український і офіційно під охороною ЮНЕСКО!

В хабі Мераба працівники відділу читальних залів не тільки розмовляли зі студентками першого курсу Луцького Центру професійно-технічної освіти про найдивовижнішу страву в світі – борщ, а й «готували» її, розкриваючи секрети сімейних рецептів. В кожного регіону, в кожній родини свій найсмачніший борщ та родинні рецепти, які передаються із покоління в покоління. Присутні радо ділилися ними.

Для читачів були запропоновані цікаві видання з української кухні, щоб кожен зміг приготувати по-своєму смачну українську страву.

То ж готуйте борщ. Так як ви його любите. Як готує його мама, бабуся та передавайте таємницю рецепту наступним поколінням.

Додаткова інформація