Участь бібліотекарів в онлайн-тренінгу з цифрової безпеки

12 травня працівники бібліотеки взяти участь в онлайн-тренінгу з цифрової безпеки. Захід було організовано ВГО Українська бібліотечна асоціація у рамках «Проєкту підтримки Дія», що реалізується ПРООН за підтримки Швеції в онлайн режимі на платформі Zoom. Українська бібліотечна асоціація з січня 2020 року – партнер проєкту Міністерства цифрової трансформації України @Дія.Цифрова освіта.

Відкрила тренінг виконавчий директор Української бібліотечної Асоціації Ярослава Сошинська підкресливши, що відкривається  цикл навчальних семінарів для користувачів бібліотек України на базі 5-ти бібліотек. Нині в нашій державі діє більше  6 тисяч Хабів з цифрової освіти, більшість в бібліотеках. Бібліотека – кібервійсько, і повинна бути вироблена своя безпека в умовах війни.

Тренерка  –  Анастасія Апетик, юристка, експертка з цифрової безпеки, співзасновниця ГО «МІНЗМІН», авторка освітніх програм, звертаючись до бібліотечної громадськості наголосила, що кожен з нас є бійцем інформаційного простору, і тому важливо бути інформаційно грамотним, щоб захиститися від інтернет-шахрайства.

Вона зупинилася на тому, як навчитись аналізувати ризики для онлайн-безпеки, створювати надійні паролі, коректно налаштовувати двофакторну авторизацію, обирати безпечні месенджери для комунікації, а також дізналися базові правила інформаційної безпеки та алгоритм дій у разі виникнення проблем з онлайн-безпекою.

«Проєкт підтримки Дія» (https://www.ua.undp.org/.../digital--inclusive...) спрямований на те, щоб зробити цифрову трансформацію в Україні більш інклюзивною, тому у стратегічному партнерстві з Мінцифрою та Українською бібліотечною асоціацією долучається до розвитку цифрових навичок.

Волинська обласна бібліотека для юнацтва є Хабом цифрової освіти ? місцем, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до сайту Дія.Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua) та пройти навчання з цифрової грамотності.

Запрошуємо взяти участь всіх бажаючих, надаємо консультації. 

Додаткова інформація