Участь у Cвітовому кафе з обміну досвідом «Уроки, отримані від румунських неурядових організацій та бібліотек»

 

12 квітня на запрошення Всеукраїнської громадської організації (ВГО) Українська бібліотечна асоціація бібліотекарі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва взяли участь у Cвітовому кафе з обміну досвідом «Уроки, отримані від румунських неурядових організацій та бібліотек», що проходило в онлайн режимі на платформі ZOOM.

Світове кафе організовується за підтримки ЄС та Progress Foundation (Румунія).

Організатори окреслили роль та місце бібліотеку у взаємодії з неурядовми організаціями, їх ролі як ключових інституцій донесення інформації, у підтримці українських партнерів в період глобального виклику.

У виступах бібліотекарів, зокрема, Габріели Соломон з м. Велча (Румунія) йшлося про різні проєкти, Марії Ліхтенберг – про залучення до читання, активності з переселенцями з України, Бренді Батез розповіла про проєкт «Читаємо разом без кордонів». Колеги активно працювали над тим, щоб залучити видавництва України для поповнення фондів українськими книгами (надійшло 465 книг), було власними коштами видано 260 книг українською мовою, та як працювали бібліотекарі над відбором книг українським дітям та дорослим.

Висновком зустрічі стало те, як важливо довіряти і будувати партнерські стосунки. У часи кризи важливо приєднатися до інших творців змін і зробити внесок у мережу підтримки.

«Ми безмежно вдячні за фантастичну допомогу та зусилля в роботі з українськими біженцями» – сказала виконавчий директор Української бібліотечної асоціації Ярослава Сошинська.

Додаткова інформація