Зустріч «Час турбулентності: що треба знати!» відбулася у бібліотеці

16 лютого у бібліотеці відбулася перша зустріч «Час турбулентності: що треба знати!» спрямована на психологічну підтримку населення в період тривоги та невизначеності політичної ситуації в країні.

Сьогодні інформаційне нагнітання зашкалює. Звісно, ми піддаємося паніці, в думках прокручуємо усі жахливі сценарії військового вторгнення: «Як втримати спокій, позбутися негативних думок?», «Що робити?», «Куди бігти?» тощо.

Коли виникає так багато запитань, доречним буде підготуватися до будь-якого сценарію розвитку подій, спланувати алгоритм дій в критичних умовах. Бібліотека як інформаційний центр спрямовує зусилля на інформаційно-просвітницьку роботу серед населення.


Цікавим та змістовним було спілкування із спеціалістами КП Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької територіальної громади. Мова йшла про те, як надавати домедичну допомогу потерпілим у надзвичайних ситуаціях, а навчав присутніхОлександр Солобчук – завідувач відділенням реабілітації, лікар фізичної та реабілітаційної медицини, учасник бойових дій. Про те, як опанувати тривогу, як бути/діяти розповідала Любава Казмірчук, клінічний психолог того ж центру.


Сподіваємося, що отримана інформація вкрай важлива для збереження психологічного здоров’я, навіть життя і взаємодопомоги не тільки за нинішніх небезпечних умов. Проінформований, значить озброєний, – це особливо актуально.

Усі присутні дійшли висновку: спокій, підготовленість та продуманість дій цивільного населення – це вже ефективний опір нападнику.


Після заходу, ще довго ніхто не розходився, було багато запитань до обох спікерів. Вирішили, ще зробити аналогічні зустрічі.

Додаткова інформація