Перегляд фільму «Залізна сотня» до Дня захисника та захисниць у бібліотеці

 

11 жовтня переглядом художнього фільму «Залізна сотня» розпочали підготовку до вшанування Дня захисника та захисниць у бібліотеці.

Отримали потужний заряд патріотизму та неабияк надихнулися: хто на робочі подвиги, а хто на успішне навчання, учениці Луцького центру професійно-технічної освіти. Майбутні юні кравчині та закрійниці з 11-ої групи мали чудову нагоду ознайомитися з одним із якісних продуктів сучасного українського кінематографу (хоча проєкт цей є спільною творчою роботою з австралійськими митцями та продюсерами).

 

Відзняте за мотивами спогадів учасника повстанської боротьби Юрія Борця «У вирі боротьби», це кіно відносить нас у далекий 1947-ий на терени Закерзоння, де героїчна сотня бійців Української Повстанської Армії під командуванням поручника «Громенка» захищає мирне українське населення під час сумнозвісної операції «Вісла» від каральних акцій більшовиків та безчинств червоних поляків. Всі події мають за основу не тільки реальне історичне підґрунтя, але й героїв, зокрема, Михайло Дуда (псевдо «Громенко») – людина неймовірної відваги та надзвичайно яскравої біографії, на основі котрої можна зняти не один захоплюючий блокбастер. Він та його побратими по боротьбі мають пряме відношення до того, що зараз на карті світу є НЕЗАЛЕЖНА ДЕРЖАВА – УКРАЇНА. Проте, на довгі десятиліття це ім’я, як і тисячі інших, намагалися стерти із нашої пам’яті. І добре, що ситуація змінюється і нам повертають наших справжніх ГЕРОЇВ і наші істинні цінності.

Зі святом нас, дорогі українці та українки, зі СВЯТАМИ – з Покровою Пресвятої Богородиці, з Днем Українського козацтва, з 79-ою річницею утворення УПА, з Днем Захисників та захисниць України! Слава Україні! Героям слава!

Додаткова інформація