Мистецька вітальня «Музичний фольклор – друге дихання» у бібліотеці

 

29 вересня у бібліотеці відбулася мистецька вітальня «Музичний фольклор – друге дихання», підготовлена працівниками відділу культури та мистецтв. За останні роки в Україні та світі можна спостерігати справжній прорив фольклорних традицій. Українські пісні отримали нове дихання і стали основою для багатьох творчих проєктів. Народна музика стала популярною завдяки саме тим музикантам, які наважилися поєднати фольклорні традиції з актуальним сучасним звучанням. У цьому переконалися слухачі нового тематичного курсу Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти «Музичний фольклор як джерело формування духовності особистості». Вони із задоволенням переглянули відеокліпи з різдвяними піснеспівами Руслани, Тіни Кароль, обробками народних пісень у виконанні Ілларії, Каті Чілі, Святослава Вакарчука та Христини Соловій, гуртів «Очеретяний кіт», «YUKO», «ДахаБраха», «Правиця».

 

Учасники заходу щирими словами привітали бібліотекарів з Всеукраїнським днем бібліотек, дізналися про можливості дистанційного обслуговування, електронні бібліографічні бази даних обласної бібліотеки для юнацтва на підтримку викладанню музики в школі, використанню у навчально-виховному процесі багатющих народних традицій. Учителі музики отримали на електронні носії підготовлені фахівцями інформаційно-бібліографічного відділу спеціалізовані інформаційні дос’є з бібліотрансформера «Освіта». А на закінчення заходу запропонували його ведучій Наталії Олійник заспівати акапельно народну пісню, з чим вона достойно справилася.

Події політичного життя активно вплинули на відродження  української культури. Наше рідне стало зрозумілим та привабливим як для українців, так і для тих, хто малообізнаний з українським фольклором. Це дає підстави стверджувати, що духовний скарб українського народу продовжує жити і розвиватися.

Додаткова інформація