Лютий 2020

 Вечір пам’яті «Нема в житті напівціни. Нема в житті напівлюбові», приурочений подвигу вчителя Ю. Лелюкова відбувся у бібліотеці

 

28-го лютого у читальній залі нашої книгозбірні відбувся вечір пам’яті «Нема в житті на півціни, нема в житті напівлюбові», присвячений подвигу вчителя Юрія Лелюкова. Подія пройшла у рамках семінару вчителів початкової військової підготовки міста Луцька «Патріотичне виховання старшокласників через ознайомлення з героїчною історією рідного краю» спільно з учнями Луцької гімназії №21 ім. Михайла Кравчука.


Читаєм і вшановуєм Лесю Українку та Уласа Самчука

Найкраща пошанівка письменнику – це читати його твори, популяризувати його творчість і купувати його книги. Маєм пишатись земляцтвом з геніальними Лесею Українкою та Уласом Самчуком! Різниця у їхніх днях народження – 5 днів. Цьогоріч – 149-та річниця від дня народження Лариси Косач і 115-та річниця від дня народження Уласа Самчука. Разом з партнерами і друзями бібліотеки – зразковою театральною студією «Бешкетники» Палацу культури м. Луцька (керівник В. Хаїнський) та письменником, літературним критиком та редактором з Тернопільщини Сергієм Синюком – говорили про епістолярну спадщину геніальної Лесі Українки та творчу майстерню Уласа Самчука. Читаймо і шануймо українців, які прославляють своєю творчістю й своїм життям Україну, бо через них світ знає про нас.


 


 Бібліотека долучилася до партнерського хабу

«Дія. Цифрова освіта»

 

25 лютого Волинська обласна бібліотека для юнацтва розпочала перші безкоштовні заняття з навчання цифрової грамотності для своїх користувачів в рамках проєкту «Дія. Цифрова освіта». 

Маючи великий досвід у навчанні роботі з комп’ютерами та мережі Інтернет, бібліотека активно підтримала цей проєкт та долучилася до реалізації амбітної цілі аби волиняни опанували цифрову грамотність.


  

ПРО ПРИЙОМ МАТЕРІАЛІВ ЕКСПЕРТНОЮ РАДОЮ З ПИТАНЬ ВИДАВНИЧОЇ СПРАВИ ПРИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ У 2020 РОЦІ 

Відповідно до Положення про Експертну раду з питань видавничої справи, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації  №460 від 22.10.2015 року, управління культури, з питань релігій та національностей оголошує прийом матеріалів:

- історичної

- краєзнавчої

- художньої

- мистецької (музичної) літератури;

- книжок для дітей

- аудіокниги та рідкісні книги.

До пакету обов’язкових документів входять: заява на ім'я голови Експертної ради,  макет, орієнтовна калькуляція на 500 примірників, дві незалежні позитивні рецензії відповідних профільних фахівців та членів творчих спілок. Члени обласної організації Національної спілки письменників України подають одну рецензію.

Відповідно до п.6 Регламенту роботи Експертної ради, рукописи (макети книг) подаються на розгляд у відредагованому вигляді, зі змістом та пронумерованими сторінками, з усіма ілюстраціями та спроектованою палітуркою. 

Матеріали приймаються до 01.05.2020 року за адресою: м.Луцьк, Київський майдан, 9 каб.603. Контактна особа - Дудар Тетяна Олександрівна. Телефон для довідок: 245647.


  Рідна мова єднає покоління

21 лютого весь світ святкує Міжнародний день рідної мови. У стінах Волинської обласної бібліотеки для юнацтва цей день вирішили відзначити кінопрем’єрою документальної стрічки «Соловей співає, доки голос має», яку люб’язно надала ГО «Розвиток мікрорайонів міста». Фільм особливо проникливий, адже в ньому йде мова про лінгвоцид української мови та русифікацію .

 


 Засідання за «круглим столом» на тему «Григорій Гуртовий – відомий український педагог, музейник, краєзнавець»

  

20 лютого на базі нашої бібліотеки спільно з Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти проведено засідання за «круглим столом» на тему «Григорій Гуртовий – відомий український педагог, музейник, краєзнавець».


 

19 лютого в стінах бібліотеки школярі Лищенської ЗОШ Підгайцівської ОТГ мали нагоду зустрітися з учасниками подій на Майдані та в зоні АТО/ООС, зокрема майданівцем Максимом Новицьким, нині головою ГО «Сокіл» та Павлом Скшетуським, який був медиком у вирі подій Революції Гідності та зоні АТО. Школярів цікавило все, та найбільше запитань було як все відбувалося на Майдані, життя в окопах, про страх, та майбутнє нашої держави очима учасників.


Вахта пам’яті «Революція Гідності. Згадаймо головне» відбулася у бібліотеці

 

19 лютого в читальній залі бібліотеки відбулася вахта пам’яті «Революція Гідності. Згадаймо головне». 

Разом з учнями Боратинської ЗОШ Луцького району згадали тих, про кого не маємо права забути. Пам'ять загиблих на Майдані вшанували хвилиною мовчання. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинути у Києві на Майдані, за честь, за волю, за право бути народом! Вони і є тими ангелами, які тримають українське небо. 


  

Додаткова інформація