«36 і 6 котів»: творчість заради життя та зустріч з українською письменницею Галиною Вдовиченко

 

16 грудня – день насичений цікавими подіями для громади Луцька. На запрошення бібліотеки на зустріч зі своїми прихильниками – учнями спеціалізованої школи №1 міста завітала талановита письменниця, добра приятелька, справжній друг юнацької бібліотеки львівська письменника, авторка цікавих книг для дорослих і дітей Галина Вдовиченко. Невимушена атмосфера спілкування з читачами створила приємну ауру як для дітлахів, так і дорослих. Про що йшла мова? Підлітків цікавило все: і де народилась, і як створює книги, і чим захоплюється, що, власне, надихає на творчість… Гарно поспілкувались, повеселились і надихнулись бажанням читати-читати-читати ну і, звичайно, літати, мріяти і працювати на мрію, про що авторка розповідала нашим юним читачам.

Ввечері на сцені Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Григоровича Шевченка відбулася прем’єра музичної вистави «36 і 6 котів», створена за книгою Галини Вдовиченко «36 і 6 котів-детективів». Це неймовірна детективна історія про талановитих котів та жвавих, дружніх, життєрадісних собак.

Зала була переповнена, адже прем`єра проходила в межах благодійного проекту «Творчість заради життя», який в сьоме проходить на сцені театру. Засновниками та організаторами проекту є Волинська обласна бібліотека для юнацтва та Благодійна організація «Творчість заради життя». Проект проходить за підтримки Управління соціальних служб у справах сім`ї, дітей та молоді Луцької міської ради. Партнери проекту – «Культурна фундація «ОБЕРЕГИ», Товариство Польського Мистецтва «Барви Кресові».

В межах проекту, обласна бібліотека для юнацтва та «Інтеграційна студія розвитку для дітей з інвалідністю» при міському управлінні соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді проводили майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок і прикрас, які можна було придбати перед прем`єрою на благодійному ярмарку. Виручені кошти від благодійників та ярмарки в сумі 14203 гривен будуть перераховані КП «Ласка» для допомоги чотирилапим мешканцям.

Додаткова інформація