Жовтень 2019

Засідання за круглим столом «Права та обов’язки батьків та дітей»

  

29 жовтня у читальному залі нашої книгозбірні відбулася цікава та корисна зустріч підлітків – учнів ЗОШ №19 з уповноваженою з прав дитини у Волинській області Любов’ю Сітовською. Спільно розмовляли та обговорювали питання прав та обов’язків дітей та батьків. Особливу увагу правник приділила протидії ганебного явища, яке трапляється в молодіжному середовищі, зокрема розбиралися в поняттях «булер», «булінг», про види булінгу та відповідальності тих, хто його провокує. Присутні переглянули презентацію, відео сюжети, короткий ролик «Булінг очима дітей».


 Вечір пам’яті «Ви перемогли – ми пам’ятаємо» у бібліотеці

  

28 жовтня бібліотека долучилася до відзначення 75-ої річниці визволення України від нацистських загарбників. В цей день війська нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни були остаточно вигнані за межі сучасної території України.


 Вечір літературного портрету «Апостол української писемності»

 

24 жовтня бібліотекою спільно з Волинським обласним ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні проведено вечір літературного портрету «Апостол української ментальності» з нагоди 200-річчя від дня народження Пантелеймона Олександровича Куліша, українського письменника, фольклориста, етнографа, мовознавця, критика, редактора, видавця.


  В бібліотеці відбувся урок ораторської майстерності

 

У новому навчальному році бібліотека продовжує цикл щотижневих театралізованих уроків із ораторського мистецтва та постановки мовного голосу з заслуженим артистом України Василем Грибом.


 Бойовий гопак в бібліотеці

  

Приємно бачити красивих людей у нас! Сьогодні до нас з показовими виступами завітали учасники спортивного клубу «Герць» з тренером Романом Ковальчуком. Вперше у нашій читалці показували юні козаки і козачки спаринги і бойові прийоми рукопашу гопак та володіння серпами, палицями і булавою. Роман як тренер і отаман розповів про козаків, бойове козацьке мистецтво, про тренування духу і тіла, про літні таборування своїх підопічних. Наразі учасниками клубу є понад 150 хлопців і дівчат від 4 до 18 років. Було класно, захоплююче! А учні з Ратнова мали змогу навіть спробувати деякі прийоми рукопашу гопак. Море емоцій, купа запитань і вражень. Все так і має бути: Красиві люди в красивому місці або Бойовий гопак  в юнацькій на Волі,2!!!


 Семінар класних керівників луцьких шкіл «Моє життя – моя відповідальність»

  

22 жовтня на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся міський семінар класних керівників «Моє життя – моя відповідальність», який професійно модерувала методист управління освіти Луцької міської ради Оксана Матвійчук.


 БІБЛІОТЕКА – НАУЦІ

 

18 жовтня 2019 р. на факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся Українсько-польський науковий форум «Волинська платформа діалогу» на тему «Вересень 1939 у долі держав та народів» (до 80-річчя початку Другої світової війни). Організаторами виступили Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки (ректор – професор Ігор Коцан), Волинський «Меморіал» імені Василя Стуса (голова – Олександр Жук). Конференція пройшла під патронатом голови обласної ради Ірини Вахович, за сприяння Волинської облдержадміністрації та Генерального консульства Республіки Польща в м. Луцьку.

 


 Літературно-музичний вечір «Я народився і жив для добра і любові», приурочений до 125-річчя від дня народження Олександра Довженка

18 жовтня у бібліотеці до 125-річчя від дня народження Олександра Довженка пройшов літературно-музичний вечір «Я народився і жив для добра і любові». Для слухачів курсів при ВІППО – вчителів музичного мистецтва і художньої культури (інтегрований курс «Мистецтво»), було цікаво більш глибоко пізнати творчість видатного кінорежисера, художника-графіка, письменника, громадського діяча, фундатора національного кінематографу та заслуженого діяча мистецтв. Демонструвалися документальні кадри та уривки фільмів про митця.


 У бібліотеці стартував новий міжнародний проєкт "Піраміда книг"

 

16 жовтня у бібліотеці відбувся перший міжнародний урок літератури із творчим завданням між восьмикласниками Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 (Україна) та початкової школи ім. Станіслава Монюшкі міста Конін (Республіка Польща) (Szko?a Podstawowa im. Stanis?awa Moniuszki nr 12 w Koninie).

 


  Телеконференція в юнацькій  бібліотеці –

Щецин (Польща) – Луцьк (Україна)

  

У новому навчальному році Волинська обласна бібліотека для юнацтва започатковує серію проєктів та занять міжкультурного спрямування.


«Булінг: як не стати жертвою»

 

03 жовтня вчергове на запрошення бібліотеки відгукнулася керівник комунікативного клубу для підлітків і їх батьків «Думай. Дій. Досягай», щобпоговорити з підлітками про булінг. Тренінг «Булінг: як не стати жертвою» із тренером Світланою Сасюк та вихованками Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні був цікавий та пізнавальним, драйвовим та корисним.


 У бібліотеці відбулась презентація проєкту домедичної допомоги

 

 

«Вміти. Знати. Допомагати» – під таким гаслом 03 жовтня у бібліотеці відбулась презентація нового проєкту домедичної допомоги «Врятуй життя!».


 У бібліотеці презентували новий екологічний проект

02 жовтня бібліотека та компанія «Дмитрук» спільно презентували новий екологічний проект «Кульок тобі торба». 

«Місцевий бізнес залюбки долучається до екологічних проектів та формування екологічної культури в громаді. Сьогодні вже не ми – дорослі, а діти навчають нас бережливому ставленню до навколишнього середовища, навчають жити у гармонії з природою», – зазначила Катерина Пекна, PR менеджер компанії «Дмитрук».


 

Додаткова інформація