5 років на Волині: зустріч членів ГО «Переселенці Криму та Донбасу»

 

19 серпня Волинська обласна бібліотека для юнацтва гостинно приймала в своїх стінах партнерів з ГО «Переселенці Криму і Донбасу». Представники державних структур і організацій, громадські активісти, друзі та партнери, цілі родини вимушено переселених осіб прийшли в гості.

Відкрила засідання керівник ГО Аза Голощапова. Вона презентувала здобутки та напрацювання організації, поділилася планами на майбутнє. На Волині представники ГО "Переселенці Криму та Донбасу" реалізували більше 16 проектів, провели більше 300 заходів для переселенців та учасників бойових дій на сході України. З її слів, із початку війни Волинь прийняла більше 4-х тисяч переселенців, з них 1,5 тисячі живе, навчається і працює у Луцьку.

На святкову зустріч з нагоди 5-річчя організації запросили друзів та партнерів. Привітали та поділилися здобутками співпраці директор обласного центру зайнятості Роман Романюк, директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки Людмила Стасюк, заступник директора обласної бібліотеки для юнацтва Катерина Прийма.

 

Багато чи мало 5 років. Напевно для історії ні, а для конкретної організації чи людини – дуже багато. Чимало змінилося в їх долях, пройшла переоцінка життєвих цінностей, щось могло бути по-іншому… Справжнім натхненником добрих справ стала координаторка ГО, активна організаторка багатьох проєтів, чудова жінка Аза Голощапова. Вона вміє згуртувати людей, і зрозуміло, що для них головне, щоб їх почули, вислухали.

Присутні поділитися думками як живеться їм на Волині, чим стала для них волинська земля через вимушене переселення з маленької батьківщини – Донбасу.

Волинська обласна бібліотека для юнацтва стала для них домівкою. В бібліотеці створені можливості для роботи підлітків в рамках проекту бізнес-школи «Енергія змін», яка працює третій рік поспіль. Тут гуртуються та проводяться різноманітні засідання. Його організатори – ГО «Переселенці Криму та Донбасу», книгозбірня та управління освіти міста. Проект отримав фінансування від Агенства ООН у справах біженців у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, що впроваджується ГО «КримSOS».

Від ГО Аза Олександрівна вручила грамоти за співпрацю та партнерство. Маленькі гості – вокальний ансамбль дітей переселенців "Веселі співаночки" привітали присутніх святковим концертом.

Додаткова інформація