Відеоурок «Буду світ свій різьбити, як камінь» відбувся у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва

 

«Буду світ свій різьбити, як камінь…» – під такою назвою у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва сьогодні, 18-го червня, відбулася презентація відеоуроку, присвяченого життю та творчості Василя Стефаника.

Читачі та працівники книгозбірні мали нагоду наново відкрити для себе видатного класика української літератури, 150-річчя від дня уродин якого нині вшановує Україна.

Імпреза пробудила зацікавленість неординарною постаттю галицького новеліста та інтригуючими фактами з насиченої та гідної не одного роману біографії цього цікавого чоловіка: колись він змушував прискорювати серцебиття у грудях не однієї пані та панянки тільки однією своєю присутністю. Та й нині, через призму вічності, його магія не зотліла. Вона безвідмовно діє і на жінок, і на чоловіків, і на статечних осіб, і на зовсім юні душі. Варто лише взяти до рук бодай одну його збірку та поринути у модерновий світ експресіоністичної прози Стефаника – «мужицької» за змістом та насиченої шекспірівськими пристрастями за суттю. Маємо надію, що число шанувальників письменника після відеорозповіді стане, бодай на трішки, але більше.

Відеоурок розроблений в рамках проєкту «Вивчаємо літературу України» і включає демонстрацію висловів відомих діячів культури, світлини, уривки біографічних фільмів. Текст озвучили працівниці відділу читальних залів.

Світ в умовах пандемії кинув виклик і, вважаємо, що ми гідно прийняли його. Більше того, використовуємо переваги саме таких форм роботи, і сподіваємося й надалі креативно розвивати, розбавляючи проєкт пізнавальним вікторинами, карколомними для розуму квестами та іншими цікавинкамиJ

 

Додаткова інформація