Волинська обласна бібліотека для юнацтва & Одеська обласна бібліотека для юнацтва ім. В. В. Маяковського: професійне Zoom-спілкування

 

16 квітня відбулося Zoom-спілкування працівників Волинської обласної бібліотеки для юнацтва з колегами з Одеської обласної бібліотеки для юнацтва імені Володимира Маяковського.

Привітаннями та побажаннями продуктивної роботи обмінялися директори установ з Одещини – Олена Чоловська, з Волині – Алла Єфремова, які уміло модерували спілкування.

Досвідом діяльності поділилися бібліотекарі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва. На особливостях надання дистанційних бібліографічних послуг віддаленому користувачу, які грунтуються на добре структуризованій базі повнотекстових документів, детально зупинилася завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Надія Ількевич. Вона запросила колег на своєрідну екскурсію професійним сайтом «БібліоGRAF»https://sites.google.com/view/bibliograph-lutsk/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0?authuser=0.

Цікавим для колег виявився досвід роботи в межах проєкту «Методичний полудень: ZOOM-четвер з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва», яким поділилася завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська.

Про квести, розроблені та проведені в рамках проєкту «Гейміфікація: вчимось граючи», що реалізуються за підтримки Європейського Союзу за програмою House of Europe, колеги дізналися від головної бібліотекарки Мирослави Будчик. Досвідом ефективного втілення проєкту «Помічник патрульного» поділилася головна методистка Оксана Романюк. Як почала працювати у книгозбірні «Екофабрика» розповіла завідувачка відділу Оксана Коба. Про створення промоційних роликів «Бібліотечної служби новин», що є вдалим маркетинговим ходом, наголосила головна бібліотекарка відділу культури і мистецтв Наталія Олійник.

Із емоційного виступу завідувачки науково-методичного відділу одеської книгозбірні Тетяни Петелько дізналися про складнощі роботи їх установ в період децентралізації, труднощі з комунікації з бібліотекарями, оскільки лише третина працівників південного краю мають спеціальну освіту. Особливо актуальними залишається для колег онлайн-консультації з метою методичної допомоги, що пов’язано з низькою комп’ютеризацією бібліотек. Заступниця директора з бібліотечної роботи Лариса Маленко розповіла про власні цікаві проєкти. Вони практикують акції:

Канікули з Гаррі Поттеромhttps://www.facebook.com/558002851379201/videos/514805639101548

Що читають відомі та успішні люди Одеси https://mayakovka.od.ua/?page_id=6630

Читай з нами. Читай більше нас. (Відеоогляди сучасної літератури) https://mayakovka.od.ua/?page_id=4710

Обласна віртуальна фотоекоакція «Бібліотека і громада за життя природи https://mayakovka.od.ua/?page_id=11663

Віртуальний поетичний флешмоб «Хотіла б я піснею стати»(150 років з дня народження Лесі Українки)https://mayakovka.od.ua/?page_id=163

Віртуальна бібліолабораторія з підтримки та розвитку читанняhttps://mayakovka.od.ua/?page_id=346

та ще багато цікавого…

Спілкування дозволило познайомитися з цікавим досвідом колег, запозичити щось нове, обмінятися думками, намітити спільні проєкти та теми наступних зустрічей.

Переконані, мета у нас спільна: бути цікавими, сучасними, потрібними користувачам, служити громаді Тож, завітайте на наш сайт, підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбуці https://www.facebook.com/Volyn.Youth.Library, переглядайте, ставте лайки.

Додаткова інформація