Музична година «Фольклор – нові виклики»

 

11 березня у бібліотеці відбулася музична година в рамках засідання мистецької вітальні, яка чимало років працює у відділі культури та мистецтв спільно з Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти.      Сьогоднішня тема «Фольклор – нові виклики» особлива, адже за останні роки на вітчизняному медіа та музичному просторі відбулися дуже позитивні зміни, якщо не сказати справжній прорив фольклорних традицій. Український фольклор отримав нове дихання і став основою для багатьох творчих проєктів. Народна музика стала популярною завдяки саме тим музикантам, які наважилися поєднати фольклорні традиції з актуальним сучасним звучанням. У цьому переконалися слухачі тематичних курсів «Вокально-хорові навички як джерело гармонійного розвитку школярів», – педагоги із загальноосвітніх шкіл області, які завітали на захід. Вони із задоволенням переглянули та послухали відеокліпи таких популярних українських виконавців, як Ілларія, Катя Чілі, ONUKA, Navka, гуртів «Очеретяний кіт», «YUKO», «ДахаБраха», «Folktone», «Go-A», «Правиця», ознайомились з новинками вітчизняного та зарубіжного кінематографу, в якому українські традиції є основною канвою змісту.

Вчителі познайомились з друкованими виданнями та повнотекстовими електронними документами, інформаційними ресурсами книгозбірні.

Приємно, що наше рідне стало зрозумілим та привабливим як для українців, так і для тих, хто мало обізнаний з українським фольклором. Духовний скарб українського народу продовжує жити і розвиватися.

Додаткова інформація