Лесині дні у бібліотеці

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури.

Своїм читачам, гостям та друзям бібліотека пропонує в ці лютневі дні та протягом усього 2021 року ознайомитись з книжковою виставкою «Ти встаєш, імлі наперекір, ти ідеш – де вічне, де безсмертне…» Книги, презентовані читачам, нові, видавництв, які дбають про свою репутацію, гарної якості, хорошого друку, ілюстровані світлинами з архівів родин Косачів та Драгоманових та малюнками цікавих художників. Такі видання хочеться тримати в руках, перегортати аркуші, тут представлені мемуари, літературознавчі, біографічні книги, про літературно-меморіальні музеї Лесі Українки та її родини, нові видання творів Лариси Косач-Квітки. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з виставкою.

Видання виставки вже зацікавили своїх відвідувачів, як вчителів області – слухачів курсів при Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, так і учнів Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області.

Але не виставками єдиними цікаво в бібліотеці для юнацтва. У її фондах зберігаються вінілові платівки з начитаними відомими українськими акторами поезіями та поемами Лесі Українки. Читати «Лісову пісню», послухати музичну виставу на двох великих вініл-плитах можна заховавшись в читальних залах. Слово Лесі звучатиме через програвач цими ювілейними днями у відділі краєзнавства.

23 лютого відбувся захопливий квест «Urban Jungle і Мавка» з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Гра використовувалась через Google-карти з прив’язкою до місцевості та технологією доповненої реальності, у яку учасники грали зі смартфоном. Запрошуємо вчителів, учнів старших класів, викладачів та студентів, а також всіх, хто хоче поєднати вивчення біографії та творчості Лесі Українки із візуалізацією, до бібліотеки. Бо не пограєш, якщо не почитаєш! Учасниками квесту стали студенти Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій разом з наставником Людмилою Бурило. Всі учасники успішно подолали випробування та на фінішній локації отримали подарунки від Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

24 лютого бібліотека долучилася до Всеукраїнського онлайн-форуму з презентації креативних бібліотечних проєктів «Леся єднає», організованого Харківською обласною бібліотекою для юнацтва. Тему «Створення квест-ігор за біографією та творами Лесі Українки в межах проєкту “Гейміфікація: вчимось граючи”» презентувала Мирослава Будчик, головний бібліотекар з питань проєктної  діяльності Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

В березні за сторінками життя і біографії відомої землячки планується провести квест з учнями Липинської ЗОШ Луцького району.

Додаткова інформація