Online-stream «Читай.ua!» в рамках Всеукраїнського молодіжного бібліокаравану

 

30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, бібліотека приєдналася до Online-stream «Читай.ua!», організованого Державною бібліотекою України та Дніпропетровською обласною бібліотекою для молоді ім. М. Свєтлова у партнерстві з іншими бібліотеками України.

У Всеукраїнському молодіжному бібліокаравані взяли участь представники книжково-інформаційної галузі: керівники та працівники бібліотек, книгарень і видавництв, письменники, члени громадських організацій та шанувальники української книги.

Олександр Афонін, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів окреслив як виглядає – Книжкова Україна сьогодні. Чи є що читати українцям і що потрібно зробити, щоб їм було що читати, а Юрій Марченко, начальник відділу підтримки книговидання Українського інституту книги розповів про перспективи Поповнення бібліотечних фондів у 2020-2021 рр.

У виступах керівників бібліотек, письменників України та зарубіжжя звучала думка, що бібліотека – платформа для спілкування письменника з читачем. Свято бібліотек – це справжнє свято книги. Звучали поетичні вітання від молодих авторів.

Основна концепція заходу викликана сучасними проблемами популяризації читання серед молоді. На сьогодні переосмислюється роль і місце бібліотек в житті соціуму та відбувається пошук нових форм взаємодії бібліотечних фахівців із реальними та потенційними читачами, в організації процесу читання все більше місце займають електронні технології і ресурси.

Це визначає необхідність професійної рефлексії з приводу сучасного стану читання молоді, пошуку адекватних реаліям форм стимулювання читацької активності, підтримки і розвитку читання.

Принципово значущим для «Читай.UA!» став неформальний характер діалогу фахівців бібліотек, письменників, видавців та громадських діячів.

Основна мета – зміцнити і налагодити дружні зв’язки у тріумвіраті промоції культури читання – ПИСЬМЕННИК-ВИДАВЕЦЬ-БІБЛІОТЕКА.

Додаткова інформація