Квітень 2020

 

День пам’яток історії та культури.

Луцький Бернардинський комплекс

18 квітня відзначають Міжнародний день пам'яток і визначних місць, а в Україні – День пам’яток історії та культури. Визначних пам’яток у світі є багато, але навіщо ходити далеко коли є близенько!?

А Ви знали, що наша бібліотека знаходиться в будівлі – пам’ятці національного значення?

 


 

З року в рік ми (наша сім'я) дістаємо цей клаптик паперу і пишемо писанки. Вдивіться уважно в дату, ну як?! ;-)

А кого цікавить більше інформації, переходьте за посиланням. Різна символіка і значення писанкових оберегів та кольорів не лише Волині ;-) 

P.S. А у п'ятницю очікуйте майстер-клас з декупажу яєць від нашої майстрині Оксани Коби («На-вчись!»). 


 Будь еко: від здорової душі – до здорової природи

 

Знайомтесь з найкращою літературою нашої бібліотеки у віртуальній книжковій виставці – "Будь еко: від здорової душі – до здорової природи".

Вашій увазі представлено 8 книг сучасних письменників, які діляться з вами своїм досвідом збереження природніх ресурсів. 

Не обмежуйте себе у виборі і завітайте до нас в бібліотеку (по завершенні карантину) бо ж ця тема настільки різнобічна і різноаспектна, що ви можете взяти для себе щось особливе, близьке саме вам.


 

 

Шановні друзі!

Із січня 2016 року управління патрульної поліції у Волинської області Департаменту патрульної поліції та Волинська обласна бібліотека для юнацтва реалізують спільні проекти. Бібліотекарі та шкільні поліцейські невтомно розповідають школярам про реформи, що відбуваються у державі, навчають учнів правилам дорожнього руху, особистій безпеці, проводять тренінги та майстер-класи.

Сьогодні на передовій боротьби з коронавірусом, як і медики, перебувають наші поліцейські. Доки ми вдома - у медиків, поліцейських і рятувальників  під час карантину абсолютно інший режим: у поліції він називається «Посилений режим несення служби».

КАРАНТИН – це час, коли потрібно залишитися удома і убезпечити себе і своїх рідних. Це час, щоб розпізнати свої інтереси та займатися самоосвітою. Це час, щоб не заважати і дати можливість виконувати свої функціональні обов'язки працівникам оперативних служб.

 

Тож, запрошуємо учнів 1-11 класів Волинської області взяти участь в обласному конкурсі «РЯТУЮ СВІТ ЗАЛИШАЮЧИСЬ ВДОМА».

Конкурс проводиться в період з 07 квітня 2020 року до закінчення карантину.

 

Умови конкурсу шукайте у додатку.


 

Додаткова інформація