Бібліотека долучилася до партнерського хабу «Дія. Цифрова освіта»

 

25 лютого Волинська обласна бібліотека для юнацтва розпочала перші безкоштовні заняття з навчання цифрової грамотності для своїх користувачів в рамках проєкту «Дія. Цифрова освіта».

Маючи великий досвід у навчанні роботі з комп’ютерами та мережі Інтернет, бібліотека активно підтримала цей проєкт та долучилася до реалізації амбітної цілі аби волиняни опанували цифрову грамотність.

Першими відгукнулися наші давні друзі – відвідувачі Університету ІІІ віку, адже для них володіння комп’ютером – вихід в мережу Інтернет та пошук інформації, спілкування з рідними, близькими, перегляд відео, і взагалі, можливість отримати або підвищити свою цифрову грамотність.

Це унікальна нагода, щоб використовуючи ресурси, інструменти, процеси і системи, які відповідають за оцінювання інформації, отриманої через медіа, для вирішення власних проблем, здобуття нових знань. В бібліотеці можна переглядати освітні серіали з використанням  національної онлайн-платформи, а також отримати консультації від бібліотекаря-експерта.

Усвідомлюємо, що підвищення рівня цифрової грамотності – неминуча вимога сьогодення, і наш завтрашній день.

Реєстрація в бібліотеці розпочалася. Запрошуємо всіх бажаючих навчатися новітнім технологіям, щоб бути в ритмі часу. Будемо раді бачити вас в стінах книгозбірні.

Проводиться попередній запис за тел. – 723995

 

PS. 11 січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України та ВГО Українська бібліотечна асоціація оголосили про початок співпраці. Меморандум про співпрацю підписали заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан і президентка Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй.

Проєкт втілюється за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Додаткова інформація