БІБЛІОТЕКА – НАУЦІ

 

18 жовтня 2019 р. на факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся Українсько-польський науковий форум «Волинська платформа діалогу» на тему «Вересень 1939 у долі держав та народів» (до 80-річчя початку Другої світової війни). Організаторами виступили Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки (ректор – професор Ігор Коцан), Волинський «Меморіал» імені Василя Стуса (голова – Олександр Жук). Конференція пройшла під патронатом голови обласної ради Ірини Вахович, за сприяння Волинської облдержадміністрації та Генерального консульства Республіки Польща в м. Луцьку.

 

Партнером наукового заходу стала Волинська обласна бібліотека для юнацтва, яка вже багато років тісно співпрацює з навчальними закладами і громадськими організаціями, зокрема з Волинським «Меморіалом» імені Василя Стуса, який і запросив її до участі в Українсько-польському науковому форумі.

 

Бібліотека підготувала рекомендаційний бібліографічний посібник «Вересень 1939 у долі держав і народів» та виставку тематичної літератури. Основна мета видання – привернути увагу молоді до проблем війни і миру, необхідності пошуків шляхів мирного вирішення глобальних конфліктів, недопущення повторення помилок минулого. Цю інформацію презентувала учасникам конференції бібліограф Руслана Тимощук.

Додаткова інформація