Всесвітній день вишиванки у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва

 

Бібліотека активно долучилася до відзначення цьогорічного свята. Біля приміщення бібліотеки, на Театральному майдані, відбулася патріотична акція під назвою «День вишиванки 2022». Акція включала наступні заходи: книжкову виставку «Вишиванка – закодована вічність в узорах», фотосушку «Українська вишиванка на старих фотографіях», виставку рушників «Вишивана моя Україна» та майстерку з виготовлення  патріотичних сердечок.

Підготовлено і розміщено на сторінці бібліотеці у ФБ три наступні публікації з відео:

  #код нації Вишиванка – твій генетичний код. 2006 року в Україні було запроваджено особливе свято – День вишиванки, яке відзначається щорічно в третій четвер травня. Поза сумнівом, вишиванка – одне з найкрасивіших національних убрань у всьому світі.

А для українця – символ приналежності до роду та нації, ознака українськості, один з символів, за яким вирізняється українець у багатомірному, багатовбраному глобалізованому світі. Недарма крізь віки проніс український народ любов до вишиванки та зберіг особливі традиції її створення.

Особливе значення День вишиванки має саме 2022 року – тоді, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Вишиванка сьогодні – символ краси, єдності, незламності українського духу!!!

Детальніше та перегляд:

https://www.facebook.com/Volyn.Youth.Library

Цікавою видалась наступна публікація: З ДНЕМ ВИШИВАНКИ! Закодовуємо нашу ПЕРЕМОГУ! #КодНації

Слава Україні!

Слава Нації!

Детальніше: https://www.facebook.com/Volyn.Youth.Library

Жвавий інтерес у наших віртуальних користувачів привернула публікація:

Вишиванка –  гордість українського народу!

Протягом останнього десятиліття все більше світових дизайнерів черпають натхнення саме у українському національному вбранні – адже у ньому можна відшукати як ніжні та романтичні мотиви, так і строгі та яскраві.

Відомі журнали Vogue та The New York Times публікували матеріали про українську вишиванку, а останній визнав її трендом літа 2016 – ще один привід для гордості.

Пропонуємо Вашій увазі найяскравіші образи української вишиванки на світових подіумах від відомих кутюр’є...

Детальніше: https://www.facebook.com/Volyn.Youth.Library

Шановні користувачі. Запрошуємо насолодитись переглядом наших відеоматеріалів.

Додаткова інформація