Екологічний квест «Я+Ми = Природа» відбувся у бібліотеці

 

14 вересня працівники відділу читальних залів бібліотекиспільно зі студентами I курсу Технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету Максимчук Т. В.) провели екологічний квест «Я+Ми = Природа», який відбувся в рамках вивчення предмету біологія та екологія (викладач, доцент Оксана Громик).

Гра використовувалась через Google-карти з прив’язкою до місцевості та технологією доповненої реальності, в яку учасники грали зі смартфоном. Це була захоплююча мандрівка локаціями Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки на перевірку начитаності, ерудованості, витривалості та вміння грати у команді.

Студенти відповідали на питання: що означає поняття «екологія», хто першим ввів цей термін, де знаходяться основні запаси прісної води, оберіть птахів, які не водяться на Волині, що відноситься до алергенних рослин-бур’янів та багато інших, які потребували ґрунтовних знань з екології, біології.

Формуванню свідомого ставлення в молоді до навколишнього середовища сприяли цікаві відповіді та міркування з приводу: що варто зробити зі сміттям, яке залишилося після відпочинку на природі, як називається технологія, згідно з якою сировина використовується повністю в замкнутому циклі?, екологічний тероризм – це…?, які види сміття розкладаються більше 100 років тощо. Були загадки, ребуси, кросворди та навіть відгадати квітку, яка оспівана у пісні та завдання вписати її назву (під супровід музичної презентації).

Студенти проявляли наполегливість, щоб дійти до кожної локації, а на фініші переможці отримали призи та високі бали від викладачів.

Квест лишив по собі масу нових вражень та яскравих емоцій, та найбільше – поглиблення знань та пізнання навколишнього світу, і розуміння важливості дбайливого ставлення до того, що нас оточує.

Додаткова інформація