Участь бібліотеки в конференції «Актуальні проблеми сучасної освіти та науки в контексті євроінтеграційного поступу»

 

Провідні фахівці бібліотеки взяли участь у VI Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції на тему: «Актуальні проблеми сучасної освіти та науки в контексті євроінтеграційного поступу», яка проходила на базі Луцького інституту розвитку людини університету «Україна» і була присвячена 20-ти річчю закладу. В ній взяли участь чимало науковців, дослідників з України, Польщі, викладачів вузу.

Бібліотека є провайдером в інформаційному супроводі навчально-виховного процесу вузу, часто є базою та платформою для проведення практики для студентів вузу.

Бібліотекарі своєю плідною і змістовною участю долучилися до роботи в засіданні – Бібліотечна та архівна справа як важлива складова інформаційно-комунікаційної діяльності. У виступі «Форми дистанційного бібліографічного обслуговування користувачів Волинської обласної бібліотеки для юнацтва» завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Надія Ількевич ознайомила учасників конференції з тими формами роботи, які практикуються в обслуговуванні віддаленого користувача. Бібліотека постійно шукає шляхи і можливості задоволення інформаційних запитів сучасних користувачів, трансформуючи бібліографічну діяльність на базі інформаційних технологій. Формуванню сучасної системи бібліографічного обслуговування сприяла повна автоматизація бібліотечно-бібліографічних процесів на платформі використання програми «УФД/Бібліотека» та використання власного сайту для інформування про документні ресурси, в т.ч. електронні ресурси власної генерації

Директорка Алла Єфремова розповіла про ті проекти, що діють в бібліотеці, завдяки творчим, комунікаційним та партнерським стосункам з різними організаціями та установами. Саме проєктна робота є рушійною силою інновацій, яка дозволяє генерувати та втілювати в життя нові ідеї, здійснювати трансформацію книгозбірні. І сьогодні діяльність бібліотеки зосереджена на участі у різних професійних і грантових конкурсах, адже це можливість одержання додаткових фінансових засобів, активізації творчості, підвищення професійного рівня. Для нас – проєктна діяльність – важлива складова розвитку бібліотеки та професійного зростання бібліотекарів

Участь в конференції дає поштовх до розуміння актуальних проблем сучасної освіти та науки, ролі бібліотечної й архівної справи та соціальних комунікацій в умовах європейської інтеграції; питань впровадження інформаційних технологій в освітній процес; тенденцій розвитку соціальних технологій та психолого-консультативної діяльності; економіко-правових аспектів і туристично-рекреаційної роботи в науково-освітньому просторі тощо.

Додаткова інформація